Saatananpalvontaa, murhia ja kaaosta: ruotsalaiselta Spun-ohjaajalta black metal -elokuva

5.5.2015 13:47

Michael Moynihanin ja Didrik Søderlindin kirja Lords of Chaos on tuttu eepos raskaamman metallin kuuntelijoille. Black metalin noususta (ja tuhosta) kertova kirja on taas otsikoissa, sillä ruotsalainen ohjaaja Jonas Åkerlund aikoo tehdä eräästä kirjan tositarinasta elokuvan.

Lords of Chaos -leffan tarina keskittyy kahteen pahamaineiseen norjalaiseen muusikkoon. Øystein Aarseth (Euronymous) oli Mayhem-nimisen oslolaisen black metal -bändin perustaja. Aarsethista muodostui myös koko norjalaisen black metal -liikkeen johtohahmo 90-luvun alussa.

Varg Vikernes oli vasta nuorukainen, kun hän perusti yhden miehen black metal -bändi Burzumin. Aarseth huomasi nopeasti Burzumin potentiaalin ja sainasi bändin omalle levy-yhtiölleen Deathlike Silence Productionsille. Kaksikko ei kuitenkaan tullut toimeen keskenään. Tarina sai verisen lopun, jonka takia Vikernes vapautettiin vasta muutama vuosi sitten vankilasta istuttuaan siellä 15 vuotta.

Mielenkiintoiseksi elokuvan tekee ohjaaja Jonas Åkerlundin läheinen suhde black metaliin, sillä miekkonen oli yhden black metalin pioneeribändin, ruotsalaisen Bathoryn alkuperäinen rumpali 80-luvun alussa. Hän on myös ohjannut musiikkivideoita muun muassa Madonnalle, U2:lle, Prodigylle ja Lady Gagalle.

Caleb Landry Jones ja Rory Culkin tähdittävät tulevaa Ridley Scottin tuotantoyhtiön tuottamaa leffaa.

Kuva: Varg Vikernes

Lähde: Empire Online

(Episodi/NI)

Lisää luettavaa