Sacha Baron Cohenille kävi nolo moka Steven Spielbergin kanssa – Ohjaajan suhtautuminen herätti kunnioitusta

Baron Cohenille povataan roolistaan Oscar-ehdokkuutta.

27.2.2021 17:01

Ennen kuin Aaron Sorkin ryhtyi luotsaamaan The Trial of the Chicago 7 -elokuvaa toden teolla, Steven Spielbergin oli määrä ohjata se. Kun Sacha Baron Cohen kuuli, että Abbie Hoffmanin rooli olisi tarjolla, hän otti Spielbergiin yhteyttä.

Baron Cohen kertoo fanittaneensa Hoffmania nuorena. Hän pyysi Spielbergiltä koekuvausta rooliin, mutta ohjaaja epäroi, koska Hoffmanin aksentin suhteen oli oltava hyvin tarkka. Spielberg lähetti näyttelijälle kuitenkin puhevalmentajan. ”Joka yö äänitimme kolme versiota hänen puheestaan. Kahden viikon jälkeen Spielberg sanoi, että haluaa kuulla puheesta version, johon itse olen tyytyväinen.”

Ohjeena oli, että puhe piti lähettää CD:llä hänen kotiinsa aamuyhdeksäksi. ”Olimme äänittäneet noin 30 versiota. Puhevalmentaja sanoi, että otto 28 on paras, joten ohjeistin assistenttiani. Sanoin, että polta otto 28 CD:lle ja lähetä se Spielbergin kotiin.”

Tapaaminen Spielbergin kanssa avasi virheen, joka oli tehty. ”Kuule Sacha, minun on oltava rehellinen. Sain CD:n, kiitos. Ensimmäiset kymmenen ottoa eivät olleet hyviä.” Baron Cohen tajusi, että assistentti oli antanut CD:n, jossa on 28 ottoa. Ja Spielberg oli kuunnellut kaikki.

”Loppua kohden Sacha, se oli täydellinen, Spielberg sanoi. Siksi Spielberg on Spielberg, ja moni muu on siinä asemassa missä on. He ovat todella lahjakkaita, mutta he istuvat ja kuuntelevat loppuun kaikki 28 ottoa, vaikka heidän pitäisi lopettaa jo nelosen kohdalla”, Baron Cohen ylistää. Uutisesta kertoi NPR.

Lisää luettavaa