Sarasvuosta kertovan elokuvan katsojaluvut karmea pettymys: dvd-julkaisukin peruuntuu – Tuukka Temonen avautuu asiasta Facebookissa

Valmentaja-elokuvan katsojaluvut eivät ilahduta tekijöitä.

22.10.2018 14:33

Bisnesguru Jari Sarasvuosta kertovan Valmentaja-elokuvan ensi-iltaviikonloppu on ohi, ja katsojaluvut ovat selvillä. Elokuva sai viikonloppuna vaatimattomat 1851 katsojaa.

Valmentaja tuli ensi-iltaan jo keskiviikkona, ja sen lisäksi sitä on esitetty ennakkonäytöksissä. Kokonaiskatsojamäärä on nyt hieman yli 7000, mutta sekin on tekijöille valtava pettymys.

Ohjaaja Tuukka Temonen kirjoittaa Facebookissa, että ”nyt seuraa vakava itsetutkiskelu”.

”Jos jotain positiivista hakemalla hakee, niin ollaan näissä laatuelokuvien luvuissa”, Temonen kirjoittaa.

Arviot eivät tosin ole olleet yhtä kiittäviä kuin laatuelokuvilla. Episodi ja Voima antoivat Valmentajalle neljä tähteä, mutta esimerkiksi Helsingin Sanomat lyttäsi elokuvan ja antoi vain yhden tähden.

Tekijöiden tavoite oli saada peräti 150 000 katsojaa, mutta tätä vauhtia lopullinen katsojamäärä jää alle kymmenesosaan siitä, arvioi Suomen Kuvalehden Kalle Kinnunen.

Mikäli Valmentajan haluaa nähdä, on mentävä nopeasti elokuvateatteriin, sillä tämä viikko saattaa olla Temosen mukaan viimeinen tilaisuus nähdä elokuva. Dvd- tai blu-ray-julkaisuakaan ei ole luvassa.

”Ei kannata tällaisilla luvuilla levyjä painattaa”, Temonen kirjoittaa.

Lisää luettavaa