Oscar-palkitun Schindlerin listan tuottaja: Lakatkaa pillittämästä rasismista

”Rasismia ei ole, paitsi nille jotka luovat ongelman. Se on kaikkein kamalinta laatua. Käyttävät niin rumaa tapaa valittaa”, Hollywoodin rasismikohua kommentoi Gerald Molen, Schindlerin listasta Oscar-palkittu tuottaja. ”Boikotin idea on naurettava.”

”Vaikka onkin useita merkittäviä esityksiä, ei kaikkia valintojani ’parhaiksi’ olla huomioitu useissa kategorioissa.” Tänä vuonna Molen paljasti äänestäneensä parhaaksi elokuvaksi Steven Spielbergin Vakoojien siltaa, jota hän piti mestarillisena. ”Surullista kyllä, mutta se sijoitti paljon elokuvia toiselle sijalle. Voittajia voi olla vain yksi.”

Molen myönsi kuitenkin tunteneensa sympatiaa esimerkiksi Will Smithiä kohtaan, joka teki Oscar-arvoisen suorituksen Concussion -elokuvassa. ”Siitäkin huolimatta häntä ei olla epähuomioitu tai ylenkatsottu aiemmin. Ymmärrän hänen pettymyksensä, mutta en näe hänen ehdokkuutensa uupumisessa ennakkoluuloja tai rasismia. Kuka tietää, ehkä hän hävisi ehdokkuutensa yhdellä äänellä. Sanon kaikille muille akatemian jäsenille: lopettakaa käyttäytymästä kuin pilalle lellityt kakarat.”

Molenin mukaan esimerkiksi Jada Pinkett-Smithin boikotti johtuu pettymyksestä siihen, ettei miehensä saanut ehdokkuutta, Michael Mooren hän haukkuu sosialistiksi ja ”Spike Lee… Enkö ole kuullut tämän häneltä aiemminkin?”

(Episodi/JR)

 

 

Aiheeseen liittyvät jutut