”Se ei ole verinen, vaan enemmänkin pelottava” – lisää tietoa Lars von Trierin uudesta elokuvasta

Melancholia ja Nymphomaniac -elokuvistakin tunnetun Lars von Trierin uudesta elokuvasta on saatu lisää tietoa.

Zentropa-tuottaja Louise Vesth on kertonut Screen Dailylle von Trierin etsivän parhaillaan näyttelijöitä The House That Jack Built -nimiseen elokuvaansa, jonka kuvaukset on määrä aloittaa syksyllä.

The House That Jack Built on sarjamurhaajan silmin kuvattu tarina miehestä, joka vuosien harjoittelun tuloksena haluaa suorittaa täydellisen murhan. Elokuvan tarina sijoittuu Yhdysvaltoihin, mutta kuvataan von Trierille tyypilliseen tapaan euroopassa – tälläkin kertaa Ruotsissa ja Tanskassa.

8,7 miljoonaa euroa maksava elokuva oli alun perin suunniteltu tv-sarjaksi, mutta ohjaaja päätti lopulta tehdä tarinasta elokuvan. 1970- ja 1980-luvuille, ennen DNA-tutkimusten kehittymistä, sijoittuvassa elokuvassa on kaksi tärkeää mieshahmoa ja neljä naispääosaa.

Vesthin mukaan elokuva ei ole aiheestaan huolimatta liian verinen.

”Se ei ole verinen, vaan enemmänkin pelottava. Se on taiteellinen”, Vesth kuvailee. ”Kuten aina, hän on enemmän kiinnostunut henkilön psykologiasta. Se kertoo enemmän psykologiasta kuin varsinaisista murhista.”

Ohjaajan aikomuksena on kuvata elokuva kahdessa osassa, jotta voi leikata osan siitä kuvausten välillä. Tuottajan mukaan tämä tehdään, jotta von Trier voi muuttaa toista puoliskoa, mikäli niin haluaa.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut