Se oli siinä: The Walking Deadin vihoviimeinen finaalijakso päätti 12 vuoden zombie-taipaleen

Alkuperäissarja on nyt tätä myöten kokonaan paketissa.

21.11.2022 10:00

Syksyllä 2010 käynnistynyt pitkäikäinen zombiedraama The Walking Dead on tullut päätökseensä. Sarjan viimeinen jakso Rest in Peace on lisätty tänään maanantaina 21. marraskuuta katseltavaksi Disney Plus -suoratoistopalveluun.

Sarja on seurannut kausien varrella vaihtelevan selviytyjäjoukon tarinaa elävien kuolleiden kansoittamassa post-apokalyptisessä maailmassa. Viimeisellä kaudella selviytyjät pyrkivät kaatamaan korruptoituneen Commonwealth-yhteisön ja pelastamaan omansa sen ikeestä.

Tähdet Norman Reedus ja Melissa McBride ovat olleet mukana sarjassa sen ensimmäiseltä tuotantokaudelta lähtien. Muissa keskeisissä rooleissa on nähty viimeisillä kausilla muun muassa Lauren Cohan, Jeffrey Dean Morgan, Josh McDermitt ja Ross Marquand.

TWD-franchise on laajentunut myös vuosien varrella useiden spin-offien suuntaan. Tarjolla Suomessa ovat tällä hetkellä Fear the Walking Dead (HBO Max) ja The Walking Dead: World Beyond (Prime Video). Antologiamallinen Tales of the Walking Dead on myös esittänyt ensimmäisen tuotantokautensa jo Yhdysvalloissa. Tulossa ovat lisäksi vielä Reedusin hahmoon keskittyvä sarja Daryl Dixon, Cohanin ja Morganin tähdittämä The Walking Dead: Dead City sekä Andrew Lincolnin ja Danai Guriran yhteinen, toistaiseksi nimeämätön sarjatapaus.

Fanit eivät siis joudu olemaan täysin ilman zombie-meininkiä vielä aivan toviin.

Alla The Walking Deadin 11. eli finaalikauden traileri.

Lisää luettavaa