Sean Connery kieltäytyi rooleista näissä menestyselokuvissa

Pitkän ja hienon uransa aikana Sean Connerylle on tarjottu rooleja monista kuuluisista ja menestyneistä elokuvista. Valkokangaslegenda on kuitenkin monesta suuren luokan roolista kieltäytynyt.

Alla on elokuvia, joiden tähdittämisestä Connery kieltäytyi.

Jurassic Park

Connerylle tarjottiin John Hammondin roolia Steven Spielbergin klassikkoelokuvassa. Studio ei kuitenkaan suostunut maksamaan Conneryn vaatimaa palkkiota, joten hän kieltäytyi roolista. Hammondin roolin sai lopulta Richard Attenborough.

Thomas Crownin tapaus

Thomas Crownin tapaus -elokuvan pääosa kirjoitettiin Connerya varten. Siitä huolimatta Connery ei ottanut roolia vastaan – tätä päätöstä hän katui myöhemmin. Steve McQueen sai pääosan Conneryn kieltäydyttyä.

Die Hard – Koston enkeli

Connery oli John McTiernanin ensimmäinen valinta Simon Gruberiksi kolmanteen Die Hard -elokuvaan. Konnan esittäminen ei kuitenkaan kiinnostanut Connerya, joten hän ei suostunut tekemään elokuvaa. Gruberiksi valittiin lopulta Jeremy Irons.

Matrix-trilogia

Connerylle tarjottiin kahta roolia Matrix-elokuvissa. Ensin hänelle tarjottiin Morpheuksen roolia ensimmäisessä elokuvassa ja myöhemmin Arkkitehdin roolia jatko-osissa.

Connery ei halunnut olla elokuvissa mukana, koska hän ei ymmärtänyt niiden käsikirjoituksia. Laurence Fishburne valittiin Morpheukseksi, ja Helmut Bakaitis sai Arkkitehdin roolin.

Taru sormusten herrasta -trilogia

Connerylle tarjottiin Gandalfin roolia Taru sormusten herrasta -elokuvissa. Kuten Matrixin tapauksessa, hän kieltäytyi roolista, koska ei ymmärtänyt käsikirjoitusta. Tämän takia Connery menetti 450 miljoonan dollarin tienestit.

Uhrilampaat

Uhrilampaat-ohjaaja Jonathan Demmen ensimmäinen valinta Hannibal Lecterin rooliin oli Connery, joka ei suostunut näyttelemään elokuvassa, koska hän piti käsikirjoitusta vastenmielisenä.

Kuva: Oikeuden puolustaja

Lähteet: Looper, Max Level Geek, Movie Pilot, Mental Floss

Aiheeseen liittyvät jutut