Sean Penn oli kuvaamassa sotadokumenttia Ukrainassa, kun hän sai kuulla hyytävän varoituksen

Hieno mies, tuo Pennin Sean.

20.4.2022 21:04

Sean Penn oli kuvaamassa Vice Studiosille Krimin tilanteesta dokumenttia, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Penn oli tehnyt dokumenttia jo marraskuusta 2021.

Kaksinkertainen Oscar-voittaja paljasti tuoreessa haastattelussa pohtineensa pitäisikö myös hänen ottaa ase kouraan ja lähteä puolustamaan Ukrainaa, jotta voisi olla maassa pidempään.

Lopulta hänen oli pakko poistua maasta. Hän sai hyytävän viestin entiseltä Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantajalta Robert O’Brieniltä: ”Painu helvettiin ja nopeasti!”

Penniä varoiteltiin myös ennen Venäjän hyökkäystä, ettei hänen kannattaisi lähteä maahan vallitsevan tilanteen takia.

– USA:n konsulaatin työntekijät olivat jo poistuneet Kiovasta. Ihmiset varoittelivat minua, ettei siellä ole ketään. Ratsuväki ei suojelisi minua, Penn kertoo.

– Tapasin presidentti Volodymyr Zelenskyin, ja seuraavana päivänä Venäjä hyökkäsi. Palasimme heti takaisin. Odottelimme presidenttiä tapaamispaikalla. Presidentillä oli camot päällä, kun näin hänet seuraavan kerran. Koko maailma oli muuttunut.

Penn vannoo palaavansa takaisin Ukrainaan, kunhan aika on oikea.

– En ole mikään idiootti, enkä tiedä mitä voin tarjota heille. En tekstaile Zelenskyin tai hänen avustajiensa kanssa, kun he ovat saarroksissa ja heidän kansaansa murhataan, Penn sanoo.

Lähde: Indiewire

Lisää luettavaa