Seksistiseksi ja rasistiseksi soimatun klassikkoleffan maailmaan palataan tv-sarjassa

Elokuvan nimi on siivottu sarjan otsikosta.

17.7.2021 22:30

Ns. rasvisten aikakaudelle sijoitettu huippumusikaali Grease teki 1970-luvun lopulla John Travoltasta ja Olivia Newton-Johnista kuuluisia. Kiltin opiskelijatytön ja kuuman kruisailijapojan romanssista kertonut leffa on sittemmin joutunut suurennuslasin alle, sillä nykykatsojat ovat suomineet sitä mm. seksistiseksi ja rasistiseksi. Leffaan liittyneen tv-sarjan tekeminen myös hylättiin HBO:lla.

Nyt tv-sarjan tiimoilta kuuluu kuitenkin uutta. Greasen eräänlaiseksi esiosaksi kaavailtu sarja Rise of the Pink Ladies on päätymässä Paramount+-suoratoistopalvelulle Paramount TV Studiosin tuottamana. Alkujaan ohjelman nimen piti olla Grease: Rydell High, viitaten musikaalin keskeiseen tapahtumapaikkaan.

Ennakkotietojen mukaan Rise of the Pink Ladies kuvaa aikaa ennen rock’n’rollin suosiota, kun neljä ulkopuolisiksi leimattua tyttöä päätti pitää hauskaa omilla ehdoillaan ja nostattaa moraalista paniikkia. Sarjan showrunnerina toimii Annabel Oakes (mm. Atypical), joka oli kiinnitetty sen käsikirjoittajaksi myös ennen kuin HBO käänsi kelkkansa projektin suhteen.

 

Lähde: THR

Lisää luettavaa