Sensuuri leikkasi Matrix-veljesten scifi-draamasta pois 40 minuuttia

24.1.2013 12:41

Maaliskuussa Suomen elokuvateattereihin saapuvasta Pilvikartastosta on saksittu pois kymmeniä minuutteja Kiinassa.

Elokuvasta on poistettu kiinalaismedioiden mukaan muun muassa lemmenkohtauksia ja muuta paljastavaa tavaraa. Sensuroidun materiaalin joukossa on luultavasti ainakin tarinan nuoren säveltäjän (Ben Whishaw) ja tämän koulutoverin (James D’Arcy) poikarakkautta. Sen sijaan elokuvan päähänampumisiin ja kurkunleikkaamisiin ei olla koskettu.

Menneessä, nykyhetkessä ja tulevaisuudessa risteilevällä elokuvalla on pituutta sen verran, että sensuurin saksien viuhuttua 40 minuutin verran jää katsojien iloksi vielä pari tuntia vielä jäljelle. Elokuvan ohjaajat Andy ja Lana Wachowski sekä Tom Tykwer eivät tiettävästi ole valvoneet leikkauksia, vaan vastuu on siirretty Pilvikartaston teossa mukana olleelle Dreams of the Dragon Pictures -tuotantoyhtiölle.

Asiasta kertoi The Hollywood Reporter.

Pilvikartastoa tähdittävät mm. Tom Hanks, Halle Berry, James Broadbent, Hugo Weaving, Susan Sarandon, Hugh Grant ja Iron Skyssäkin nähty Götz Otto.

Jos elokuva on pitkähkö, niin kestoa riittää trailerillakin: tavanomaisen pariminuuttisen sijaan Pilvikartaston mainosfilmi kestää liki kuusi minuuttia.

Katso Pilvikartaston traileri alta:

(Episodi/HM)

Lisää luettavaa