Sharon Stone kritisoi nykypäivän lynkkauskulttuuria: ”Joskus uhri puhuu totta, joskus ei”

Stardust Memories

Näyttelijä antoi rohkean haastattelun.

Näyttelijä Sharon Stone kertoo uudessa haastattelussa, että hän on työskennellyt useiden törkeiden ohjaajien kanssa uransa aikana. Sen sijaan esimerkiksi Woody Allen ei ole yksi heistä.

”Kokemukseni Woody Allenin kanssa on aina ollut upeaa, hän on ollut täysin ammattimainen kanssani. Hän oli todella kannustava minua kohtaan, ja olin nuori nainen, 19-vuotias, kun aloin työskennellä hänen kanssaan”, Stone sanoo. Hän työskenteli Allenin kanssa kolmessa elokuvassa, muun muassa Allenin ohjaamassa Stardust Memoriesissa.

Stone sanoo, että alalla on monia nimeämättömiä tekijöitä, jotka ansaitsisivat tulla nimetyiksi metoon nimissä, mutta hän ei halua tehdä sitä, koska pitää sitä monissa tapauksissa absurdina. ”Jos en voi haastaa heitä oikeuteen, en näe siinä järkeä”, Stone sanoo. Hänen mielestään toisen mustamaalaaminen ei ole oikein, jos syytettä ei pysty todistamaan rikosoikeudellisesti.

Stone sanoo, että ei halua ryhtyä kenenkään kanssa kilpailuun julkisuudesta tällaisen tapauksen tiimoilta. ”Haluan jopa, että alan kauhein sika saisi esittää oman puolustuksensa, koska niin minä toimin. Olen ollut oikeudessa, enkä koskaan ole tuonut julkisuuttani ja seitsemäätoista lakimiestä kanssani oikeuteen, tai käyttänyt julkkisstatustani voittaakseni jutun. En tee sellaista, ja olen jopa hävinnyt oikeudessa silloin kun minun olisi pitänyt voittaa.”

Allenin tapauksesta hän sanoo vielä sen, että vaikka syytökset osoittautuisivatkin todeksi, hänen meriittinsä elokuva-alalla ovat kiistattomat, eikä niitä pitäisi väheksyä. ”Roman Polanskia on syytetty loputtomasti, mutta hänen tapauksessaan minusta se on mennyt yli. Uskon, että media kävi hänen kimppuunsa Sharon Taten murhan vuoksi, eivätkä halunneet kohdata koko Charles Manson -skenaariota.”

Stone sanoo tavanneensa Polanskin 19-vuotiaana pariisilaisella klubilla. Joku oli sanonut Stonelle, että Polanski haluaa tavata hänet. Kun näyttelijä esittäytyi ja sanoi nimekseen Sharon, trauman kokenut Polanski oli kavahtanut, huutanut Stonelle ja kaatanut pöydän täynnä laseja hänen päälleen ja lähtenyt. ”Hän luuli, että olen jälleen yksi pyrkyri”, Stone sanoo ja huomauttaa näyttäneensä hieman Polanskin murhatulta vaimolta 19-vuotiaana.

”En usko jokaisen ihmisen jokaista tarinaa. Aina ei voi tietää kuka todellinen uhri on. Olen itse ollut seksuaalisen väkivallan uhri. Olen ollut myös insestin uhri. Ja voin sanoa, että joskus uhri kertoo totuuden, ja joskus ei.” Stone ei usko, että uhria pitäisi automaattisesti uskoa, mutta uhreja pitäisi aina kuulla koulutettujen ammattilaisten toimesta.

”Triggeröitynyt henkilö voi vaikuttaa uhrilta.” Stone uskoo, että uhri voi kanavoida myös entisiä kokemuksiaan nykyiseen hetkeen. ”Uhrin ja syytetyn pitäisi molempien päästä koulutettujen ammattilaisten arvioitavaksi, jotta syytetystä ei tule uhria. Sekään ei ole kohtuullista. Nykyään kuolemaantuomituista muistaakseni yksi yhdeksästä ovat viattomia. Meidän pitäisi katsoa viattomien kerrointa tässä. Tapamme ihmisiä, jotka eivät ole edes rikollisia.”

Stone huomauttaa puhuvansa kokemuksen syvällä rintaäänellä. Hän sanoo, että Hollywoodissa ei pääse seksisymboliksi ilman monella tavalla hyväksikäyttäviä ihmisiä.

”Ei voi ajatella, että kaikki mitä joku tekee on ahdistelua. Olen työskennellyt kuvaajien kanssa, jotka ovat kohtausta valmistellessaan koskeneet peppuani. Pidänkö sitä seksuaalisena ahdisteluna? Usein en, koska he tekevät työtään. He kuvaavat minua, kuvaavat ja kuvaavat elokuvassa, joka on hyvin eloisa, ja jossa he yritettävät olla minä. Tuntea minut, nähdä minut. Joskus kuvatessa he saattavat joutua koskemaan minua selästä, olkapäästä tai takapuolesta tehdessään työtään. Ja he ovat täysin taiteensa sisällä. Loukkaannunko siitä? En. Heidän tarvitsee saada minusta kontakti, saada täydellinen taiteellinen empatia omaan taiteeseensa. En ajattele, että he yrittävät lähennellä minua. Olen taiteilija ja me olemme tällä taiteellisella polulla yhdessä.”

Työskentelyilmapiiri on Stonen mukaan hyvin mukautuva, ja se täytyy tunnistaa. Joskus sopimattomat vitsitkin lentävät kuvauksissa. Sen sijaan oikea seksuaalinen ahdistelu täytyy hänen mukaansa tunnistaa. Kerran mies tarttui häntä vaginasta ja Stone löi miestä. Stonen mielestä seksuaalinen ahdistelu kaipaa kunnollista lainsäädäntöä ja ammattilaisia, jotka tutkivat syytöksiä.

”Jos kosket yksityistä aluettani, rikot lakia.” Kuuntele haastattelu alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut