Sittenkin jatkoa? Disney vihjailee Indiana Jones jatkolla ilman Harrison Fordia

Indy ei ehkä sittenkään kuulu museoon.

26.5.2023 09:20

Indiana Jones -elokuvasarjan viides osa julkaistaan kesäkuussa ympäri maailmaa. James Mangoldin ohjaamassa elokuvassa, jossa Indy taistelee eri aikatasoilla natseja vastaan apuparinaan kummityttärensä Helena, esiintyy viimeistä kertaa nimikkoroolissa 80-vuotias Harrison Ford. Leffan markkinoinnissa onkin korostettu teoksen olevan joutsenlaulu rakastetulle seikkailijalle, johon tutustuimme yli 40 vuotta sitten.

Vai onko? Indiana Jones -tuotanto-oikeudet omistavan Lucafilmin johtaja Kathleen Kennedy vieraili elokuvan Cannes elokuvafestivaalin ensi-illan alla Dagobah Dispatch: An EW Star Wars Podcast -puheohjelmassa ja paljasti, että Indiana Jones voisi jatkaa ilman Harrison Fordia uusimman elokuvan jälkeen. Kennedy ei viittaa varsinaisesti elokuviin, vaan vihjailee mahdollisella televisiosarjalla. Toisaalta niin hän kuin ensimmäisten Indy-elokuvien ohjaaja Steven Spielberg jakavat ajatuksen siitä, ettei hahmoa voi uudelleenroolittaa Fordin jälkeen. Alla tarkka ote ohjelmasta.

”Rehellisesti sanottuna tällä hetkellä, jos tekisimme jotain, se saattaisi olla televisiosarja myöhemmin, mutta emme tee mitään, joka korvaisi Indiana Jonesin. Tässä se on. Harrison Ford teki viisi elokuvaa. Ja Harrison on niin erityinen ja ainutlaatuinen tämän roolin luomisessa. Steven [Spielberg] on samaa mieltä siitä, ettemme tekisi niin [uudelleenroolittaisi].”

Idea televisiosarjasta ei sinänsä ole uusi, sillä jo 90-luvulla televisioon ilmestyi George Lucasin luoma Indiana Jones Junior -sarja. Viime syksyn tietojen mukaan Indiana Jones -televisiosarja olisi jo kehitteillä Disney plussaan, joten Kennedyn sanat voivat hyvinkin pitää paikkansa.

Kesällä laajaan levitykseen saapuva Indiana Jones and the Dial of Destiny sai ensi-iltansa Cannessissa viime viikolla. Kriitikoille elokuva ei ole maistunut, ainakaan vielä, 39 arvion jälkeen Rotten Tomatoes -sivuston prosentti on ristiriitainen 49%.

Alla elokuvan traileri.

Lähde: Screenrant

Lisää luettavaa