Skippasitko Peacemaker-sarjan alkutanssin? Ohjaaja James Gunn sanoo, että näin ei missään nimessä kannata tehdä

Tanssilla oma tärkeä merkityksensä.

19.1.2022 16:30

James Gunn hyppäsi välillä Marvelilta DC:n puolelle ohjaamaan, käsikirjoittamaan ja tuottamaan The Suicide Squad -elokuvan spin-off-sarjaa. Peacemaker käynnisti ensimmäisen tuotantokautensa HBO Maxissa torstaina 13. tammikuuta, jolloin katsottavaksi saapui kolme jaksoa.

Peacemaker seuraa John Cenan esittämän nimikkohahmon elämää The Suicide Squadin tapahtumien jälkimainingeissa. Sarja on ronski niin huumoriltaan kuin aihepiireiltäänkin, minkä vuoksi jaksojen alkupäässä nähtävä tanssillinen introkohtaus on saattanut nostattaa katsojien kulmakarvoja.

Intro-osuudessa sarjan koko päänäyttelijäpoppoo tanssahtelee valospottien ja neon-kylttien loisteessa Wig Wamin ”Do You Wanna Taste It” kappaleen tahtiin reilun puolentoista minuutin ajan. Heidän kasvojen ilmeensä pysyvät kuitenkin lähes haudanvakavina kohtauksen alusta loppuun. Sarjan nimikyltin lävähtäessä kaiken päätteeksi ruutuun ilmestyy kuvaan myös mahtipontisesti Peacemakerin lemmikkikotka Eagly.

Päällimmäisestä hupsuudestaan huolimatta tanssiosuus on kuitenkin tarkkaan harkittu asia. Ohjaaja Gunn sanoo, että sekvenssi on hyvin tärkeä osa sarjan kerrontaa eikä sen yli tulisi missään nimessä hypätä, vaikka HBO Max tähän mahdollisuuden tarjoaakin.

”Tanssilla on erilainen rooli jokaisessa jaksossa. Tarinan muuttuessa synkemmäksi, syvällisemmäksi ja surullisemmaksi myös tämä tanssiosuus muuttuu omalla tavallaan surullisemmaksi, vakavammaksi ja sen hauskuus vähenee.” Intro siis luo ja korostaa oleellisesti vastakkainasettelua sarjan ronskin humoristisen kerrontatyylin sekä väkivaltaisen sisällön välillä.

Katso Peacemakerin koko intro-osuus ja virallinen traileri alta.

Lähde: Screenrant

Lisää luettavaa