Somekohu! Peter Jacksonin scifileffa Mortal Enginesin “päähahmo oli aivan liian ruma elokuvia varten” – hahmolle tehtiin kauneusoperaatio

Kohuhan se tästäkin ollaan saatu aikaiseksi.

Voiko päähahmo olla niin ruma, etteivät katsojat halua katsella sellaista ilmestystä valkokankaalla? Voiko se vaikuttaa jopa lipputuloihin? Näin ainakin Peter Jacksonin tuottaman Mortal Enginesin tekijät uskovat.

Nuorille aikuisille suunnattuun scifi-dystopiakirjasarjaan perustuva Mortal Engines on Jacksonin oppipojan Christian Riversin tekele. Sarjan päähahmo on Hester Shaw, joka on kirjassa todella karu ilmestys. Elokuvassa Hesteriä näyttelee islantilainen Hera Hilmar (Hera Hilmarsdóttir).

Hesterillä kuvaillaan olevan vain yksi silmä, nenäntynkä jäljellä ja hänen suunsa on jähmettynyt irvistykseen. Elokuvassa Hesterillä on vain yksi iso arpi.

Nyt tästä on noussut jonkinlainen kohu.

– Se on ihan ok, että kirjassa Hester kuvaillaan rumaksi, jokainen lukija voi muodostaa hahmon mielessään. Mielikuvitus tekee myös samasta hahmosta kauniin, koska Hester on sankari. Tom tietenkin myös rakastuu häneen… elokuvat ovat kuitenkin visuaalista taidetta, Rivers kertoo.

– Mielikuvitus on tärkein asia kirjaa lukiessa. Mielesi luo tietyn kuvan, mutta elokuvia katsoessaan katsojat käyttävät silmiään. Meidän pitää luoda hahmot katsomista varten. Tarvitsimme balanssia Tomin ja Hesterin väliselle rakkaustarinalle. Hänen arpensa oli mielestämme tarpeeksi raju muutos, jotta saimme hänestä runnellun näköisen. Mielestämme onnistuimme siinä, Rivers sanoo.

Fanit väittävät kuitenkin, että olisi tärkeää, että Hester on myös elokuvassa ruma ja rujo, sillä juuri se tekee nuoresta naisesta niin vahvan mutta samalla epävarman ihmisen. Hän joutuu kamppailemaan rumuutensa takia kylmässä dystopiassa tavanomaista enemmän.

On kuulemma epätervettä pyrkiä näyttämään sankarit aina niin hyvässä valossa. Olisikin aika näyttää normaaliutta, johon kuuluu myös ”rumuus”.

Elokuvan julisteessakin lukee ”Some scars never heal” eli ”Jotkin arvet eivät parane koskaan”.

Lähde: Screen Rant

Aiheeseen liittyvät jutut