Sopranos-näyttelijä paljastaa, kenen piti näytellä sarjan pääosaa James Gandolfinin sijasta

Yllätys?

30.9.2021 14:31

Gangsterielämää omaperäisellä tavalla lähestynyt Sopranos-sarja (1999–2007) henkilöityi vahvasti ykköshahmonsa ympärille. Tony Sopranoa voi olla jopa hankala kuvitella kenenkään toisen kuin James Gandolfinin (tai hänen poikansa Michaelin) tulkitsemana. Nyt Gandolfinin Sopranos-kollega on kuitenkin tehnyt mielenkiintoisen paljastuksen roolista.

Sopranos- ja Lilyhammer-sarjojen kasvo, muusikkonakin tunnettu Steven Van Zandt kertoo, että Sopranosin luoja David Chase ei alkuun ajatellut Gandolfinia Tonyksi.

– Se oli yksi niitä kummallisia juttuja. [David Chase] halusi epätavallisia, uusia naamoja ja hän tosiaan ajatteli minun pystyvän siihen. Ja ihan puhdasta tietämätöntä naiiviuttani minä ajattelin, että kykenisin [siihen rooliin]. HBO:lla onneksi tyrmättiin hänen ajatuksensa, ja niin osa meni yhdelle kaikkien aikojen parhaimmista näyttelijöistä, Jimmylle, Van Zandt toteaa.

Van Zandtin Sopranos-rooli syntyi oikeastaan tämän kautta. Hän kertoo keskustelleensa Chasen kanssa Tony Sopranosta Gandolfinin mukaantulon jälkeen. Tällöin Chase oli keksinyt kirjoittaa sarjaan kokonaan uuden hahmon, Silvion, Van Zandtille.

 

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa