Miksi soturiprinsessa Xenasta ja Gabriellesta ei koskaan tullut paria?

Kulttisarja Xena loppui jo vuonna 2001, mutta fanikunta sen kuin kasvaa. Sarja alkoi jo vuonna 1995, aikana jolloin voimakkaita naispäähahmoja nähtiin harvakseltaan. Ei siis ole ihme, että yhä useampi löytää sarjan vielä nykyäänkin.

Kaikkien näiden vuosien jälkeen faneja askarruttaa edelleenkin se, miksei Xenasta (Lucy Lawless) ja Gabriellesta (Renée O’Connor) tullut koskaan paria romanttisessa mielessä. Sarjan luoja ja tuottaja Rob Tapert vastaa kaikkia kiinnostavaan kysymykseen:

– Emme halunneet heitä täysin yhteen erään todella erikoisen syyn takia. Rakastimme kaikki Kevin Smithin Aresia, sodan jumalaa. Emme halunneet päästää irti Aresin otetta Xenasta, koska pidimme tämän kaksikon tarinoista niin paljon. Vaikka kuinka pidimme ajatuksesta, että Xena ja Gabrielle olivat parhaat kaverit, ehkä jopa intiimisti, emme halunneet luopua Aresista.

Kun sarjaa muistelee, niin Ares tosiaankin lämpesi Xenaan. Sodan jumala yritti saada Xenaa alituiseen pimeälle puolelle ja sotimaan hänen kanssaan. Xena kuitenkin aina hyljeksi Aresin ehdotteluita, mutta pinnan alla kyti aina. Ei ihme, etteivät sarjan käsikirjoittajat halunneet luopua näin mehevästä asetelmasta.

Koska elettiin 90-lukua, niin moni ajatteli, että tuottajilla tai kanavan mainostajilla olisi ollut jotain lesbosuhteita vastaan. Asiat eivät kuitenkaan olleet näin. Nythän me olemme jo nähneet monia homo- ja lesbosarjoja televisiossa.

Fanien rukouksiin on kuitenkin nyt vastattu, sillä tuleva Xena reboot tulee sisältämään lesboromantiikkaa kahden päähahmottaren välillä.

Lähde: Cinema Blend

Aiheeseen liittyvät jutut