Speden viimeiseksi jäänyt, kadonnut elokuva Naisen logiikka ensimmäistä kertaa nähtävillä Iltalehden sivuilla!

Harvinaista herkkua.

Kiitos (?) Iltalehti tärkeästä kulttuurityöstä: toimittaja ja kirjailija Tuomas Marjamäki on kaivanut esiin Spede Pasasen kadonneen elokuvan Naisen logiikka, joka jäi Pasasen viimeiseksi elokuvaksi.

Vuonna 1999, eli 20 vuotta sitten, elokuva sai ensi-iltansa, mutta katsojia kertyi yhteensä reilu 300. Tuon nöyryytyksen jälkeen Spede piilotti elokuvan, eikä halunnut että kukaan näkee sitä koskaan. Vuosien varrella Naisen logiikka on tiettävästi näytetty kerran tai kaksi joissain erikoisnäytöksissä, mutta ei edes tv:ssä.

Naisen logiikkaan Spede sai paljon kritisoimaansa elokuvasäätiön tukea jopa miljoona markkaa. Kun elokuvaa kuvattiin, se oli kuitenkin huono ja Spede halusi unohtaa sen. Neljän vuoden jälkeen elokuvasäätiö tiedusteli missä valmis tuotos on, jolloin Spede joutui kasaamaan tekijätiimin uudelleen kasaan ja kuvaamaan elokuvaa lisää. Hän parsi kasaan jotakin, jotta ei tarvinnut maksaa miljoonan markan tukea takaisin. Spede tosin joutui maksamaan elokuvasäätiölle puolet takaisin, sillä Naisen logiikan budjetin piti olla kaksi miljoonaa markkaa, vaikka todellisuudessa se oli reilu miljoonan.

Iltalehti osti oikeudet elokuvaan kuukaudeksi ja reilu tunnin mittainen pannukakku on nähtävissä tästä linkistä. Elokuvaa on jopa tituleerattu kaikkien aikojen huonoimmaksi suomalaiseksi elokuvaksi. Elokuvan päärooleissa nähdään Hannele Lauri, Spede itse, Simo Salminen ja Riitta Väisänen.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut