Spider-Manin tähti: ”Peter Parker on kuin koirankakkaan astunut pikkuveli”

Peter Parkerin identiteettikriisi jatkuu The Amazing Spider-Man 2 -supersankarielokuvassa. Onko hän Hämähäkkimies, Hämähäkkimies Peter Parker vai elääkö Peter Parker symbioosissa Hämähäkkimiehen kanssa?

Teksti: Kirpi Uimonen, Los Angeles

– Yksi ensimmäisen elokuvan teemoista oli, voiko Peter Parker olla Hämähäkkimies. Nyt tilanne on päinvastainen, eli voiko Hämähäkkimies olla tavallinen pulliainen. Sisäinen konflikti vaivaa nuorta miestä. Supersankaruus tuo vastuuta ja työtä ja sen takia hän joutuu luopumaan paljosta, puhelias ohjaaja Marc Webb, 39, valottaa uuden elokuvan teemaa Sony-studiolla Los Angelesissa.

Elokuvan pääosan näyttelijä Andrew Garfield, 30, summaa tilanteen konkreettisemmin.

– Minusta tuntuu kuin esittäisin veljeksiä. Hämähäkkimies on superlahjakas isoveli, joka saa kaiken huomion, rakkauden ja kiitoksen. Peter elää hänen varjossaan. Hän on kuin koirankakkaan astunut pikkuveli, jota kukaan ei auta. Hänen elämänsä on syvältä, ja hän on joutunut käymään läpi liian monta tragediaa. Dynamiikka on minusta mielenkiintoinen. Peter vieroksuu Hämähäkkimiestä, mutta on samalla helpottunut, kun pääsee pakenemaan arkeaan. Hän nauttii siitä, että voi auttaa muita.

Kaksi vuotta sitten ilmestynyt The Amazing Spider-Man oli Marc Webbin ensimmäinen toimintaelokuva. Hän on ohjannut aiemmin musiikkivideoita ja romanttisen komedian (500) Days of Summer.

– Kuvasin ensimmäisen Hämähäkkimies-elokuvan studiolavasteissa kömpelöllä 3D-kameralla Los Angelesissa. Se oli hyvää harjoitusta minulle. Tämä elokuva on kuvattu New Yorkissa kinofilmille laajakulmalinssillä. Pidin uuden elokuvan vanhasta formaatista enemmän. Lisäksi kaupunkimiljöö tuo uskottavuutta tarinalle, sillä Peter Parker ja New York ovat erottamattomia. Elokuvassa on erilainen fiilis kuin jos se olisi kuvattu studiossa.

Ulkokuvauksissa oli haasteensa.

– Silloin en voi keskittyä liikaa teknisiin yksityiskohtiin vaan yritän löytää hahmoista oikeat tunteet, inhimillisyyden ja autenttisuuden. Otan yleensä kuusi tai seitsemän otosta ja siirryn seuraavaan kohtaukseen.

Hän auttaa näyttelijöitä löytämään oikean fiiliksen soittamalla kuvauksissa musiikkia. The Amazing Spider-Man 2:n kolmen kuukauden kuvauksissa soi poppi. Tietokoneella luotuja kohtauksia Webb teki puolitoista vuotta.

– Animoiduissa kohtauksissa minulla on täysi kontrolli siihen, miltä kohtaus näyttää. Voin vaihtaa kamerakulmaa ja etäisyyksiä miten haluan. Aloitin visuaalisten efektien tekemisen ennen kuvausten alkua, ja ne viimeisteltiin kolme viikkoa ennen ensi-iltaa. Se on teknisesti ja henkisesti haastava prosessi.

The Amazing Spider-Man 2 tulee ensi-iltaan 25. huhtikuuta. Lue lisää elokuvasta uudesta Episodista 4/2014

 

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut