Steven Spielbergin oivallus teki pienen budjetin kauhukomediasta huippusuositun hitin – lisättiin Netflixin valikoimaan

IMDb-arvosana on 7,3.

5.10.2020 05:30

Netflixiin lisätty Gremlins lienee yksi suosituimpia 80-luvun kauhukomedioita. Se tienasi 11 miljoonan dollarin budjetilla pelkästään Yhdysvalloissa 153 miljoonaa dollaria.

Elokuva oli sen verran suosittu, että se poiki myös jatko-osan. Viime vuosina on puhuttu myös kolmannen osan tekemisestä ja IMDb:stä löytyy sille oma sivukin.

Gremlinsin taustajoukoista löytyy niinkin kova nimi kuin Steven Spielberg. Hän toimi elokuvan tuottajana ja luovana johtajana ja olikin päättämässä monista pienistä asioista elokuvan teossa. Spielbergin kuningasidea oli ottaa elokuvan pieni karvaturri Gizmo isompaan rooliin.

Alunperin karvakasa oli tarkoitus nähdä vain elokuvan alkupuolella, jonka jälkeen se olisi muuttunut ilkeäksi hahmoksi. Yleisö tietysti rakastui Gizmoon, joka oli varmasti yksi iso osatekijä elokuvan menestyksessä.

– Noin kolme viikkoa ennen kuin aloitimme kuvaukset, Steven sai idean, joka sai kaikki paniikkiin, koska kuvausten alkuun oli niin vähän aikaa. Hän sanoi: ”Minusta Gizmon ei pitäisi muuttua Stripeksi. Minusta Gizmon pitäisi olla elokuvan sankarin kaveri ja olla läsnä koko elokuvan ajan”, elokuvan ohjaaja Joe Dante kertoi.

Gremlinsin tähtikaartissa on muun muassa näyttelijät Zach Galligan ja Phoebe Cates.

Lähde: HitFix

Lisää luettavaa