Harrison Ford päihitti Samuel L. Jacksonin

Kenellekään ei liene epäselvää, että uusi Tähtien sota -leffa Star Wars: The Force Awakens on jättimäinen menestys. Se on rikkonut ennätyksiä lippukassoilla ja vähän aikaa sitten se ohitti parikin virstanpylvästä, jotka kertovat kuinka suuresta ilmiöstä on kyse.

Viime viikonloppuna Star Wars: The Force Awakens -seikkailusta tuli ensimmäinen elokuva, joka Pohjois-Amerikassa, maailman suurimmalla elokuvamarkkinalla, on onnistunut keräämään lippukassoilta yli 900 miljoonaa dollaria. Jopa maailmanlaajuisten lipputulojen kärkitulosta hallussaan pitävä Avatar (2009) joutui aikoinaan tyytymään ”vain” reiluun 760 miljoonaan dollariin.

Kaiken lisäksi joulukuussa ensi-iltaan tulleelta The Force Awakensilta meni rajapyykin saavuttamiseen ainoastaan 53 päivää! Avatarin Pohjois-Amerikan tuloksen se ohitti jo 20. teatteripäivänään.

Kun huomioidaan, että Pohjois-Amerikan ulkopuolella se on ylittänyt 1,1 miljardia lippukassadollaria, voidaan julistaa, että Star Wars: The Force Awakens on nyt Avatarin ja Titanicin (1997) ohella vasta kolmas elokuva, joka on maailmanlaajuisesti kerännyt elokuvateatterikierroksellaan yli 2 miljardia dollaria.

Mainittakoon vielä, että Titanic ja Avatar vaativat aikoinaan useampiakin uudelleenjulkaisuja rajan ylitykseen. Niinpä onkin spekuloitu, voisiko The Force Awakens kivuta vieläkin korkeammalle. Titaniciin verrattuna se on vielä 175 miljoonaa dollaria jäljessä, mikä alkaa tuntua ylivoimaiselta. Avatarin tavoittamiseksi tarvittaisiin yli 770 miljoonaa – mutta katsotaan mitä tapahtuu, jos ja kun The Force Awakenskin alkaa saada uusia juhlaensi-iltoja vuosien mittaan.

Star Wars: The Force Awakens -menestyksen sivujuonteena Harrison Ford ohitti Samuel L. Jacksonin näyttelijänä, jonka elokuvat ovat netonneet eniten rahaa maailman elokuvateattereista!

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut