Starfield-peli otti yllättäen inspiraatiota loistavasta mafia-elokuvasta – muusana Donnie Brasco!

Studiolla ihmeteltiin elokuvavalintoja.

17.8.2023 14:56

Yksi odotetuimmista peleistä on tällä hetkellä Bethesda Game Studiosin kehittämä avaruusseikkailu Starfield. Toiminnallinen roolipeli on saapumassa kohtapuoliin pelattavaksi.

Pelin tehtävien pääsuunnittelija Will Shen ja studion suunnittelujohtaja Emil Pagliarulo ottivat osaa kysymys-vastaus-tyyppiseen tilaisuuteen. Sen puitteissa kävi ilmi, että Starfield nappaa useampaan otteeseen inspiraatiota elokuvista.

– Crimson Fleet -tarinassa olet salaisena agenttina laivastossa UC SysDefin (Yhdistyneiden siirtokuntien erityinen sotilashaara) alaisuudessa, ja sinun on tehtävä päätös, petätkö Fleetin vai UC SysDefin, tekijät kertoivat.

Al Pacino ja Johnny Depp elokuvassa Donnie Brasco (1997).

Pagliarulo lisäsi, että elokuva Donnie Brasco inspiroi tehtävän. Arvostetussa mafia-leffassa FBI-agentti Joseph D. Pistone soluttautuu New Yorkin kovaksikeitettyyn gangsteriporukkaan, ja hän ajautuu syvälle heidän liiketoimiinsa.

– Studiolla minua on (puoli-vitsillä) syytetty viittaamisesta elokuviin, joita osa ihmisistä ei ole koskaan nähnyt. Se johtuu siitä, että olen vanha, Paglialuro sanoi.

Starfieldissa vaikuttaa viisi eri ryhmittymää, jotka ovat Constellation, Crimson Fleet, Freestar Collective, Ryujin Industries ja United Colonies. Pelaaja voi valita, minkä näistä riveissä hän toimii.

Starfield.

Peli on saatu lopultakin valmiiksi, ja se on mahdollista ennakkotilata muun muassa palvelusta Steam. Pelaajien koneille Starfield on mahdollista Steamin mukaan ladata 6. syyskuuta 2023 alkaen.

Alun perin Starfieldin piti tulla markkinoille jo viime vuonna, mutta viivästykset ovat peliteollisuudessa varsin tuttu ilmiö. Alla pelin traileri.

Lue myös: 70’s Show -roolin itselleen huijannut Mila Kunis täytti 40 vuotta – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: NME

Lisää luettavaa