Stephen Fry on mukana suomalaismuusikon levyllä – Kuuntele näyte täältä!

Matter and Time julkaistaan pian.

29.1.2024 08:01

Suomalaissäveltäjä Lauri Porra sävelsi Vantaan Viihdeorkesterin tulkitseman teoksen Aineen ja ajan messun, joka levytettiin. Kyseisessä teoksessa kuullaan Esko Valtaojan tekstiä.

Porra kertoo Facebook-julkaisussaan, että teoksesta haluttiin myös tallenteella englanninkielinen versio.

”Legendaarinen Stephen Fry on ollut pitkään suuri idolini paitsi näyttelijänä ja lukijana, niin myös suurena humanistina ja filantrooppina. Minulle oli päivänselvää että Stephen olisi täydellinen lukija levylle etenkin sen lämpimän ja uteliaan inhimillisyyden puolesta mitä hän edustaa”, Porra kirjoittaa.

”Koska Stephenin kalenteri on yleensä täynnä enemmän Hollywood-tyyppistä toimintaa kuin Vantaan Viihdeorkesterin levytyksiä, tiesin että ainoa tapa miten hänet voisi saada mukaan olisi saada selittää mistä koko teoksessa on kysymys ja miksi minulle olisi niin tärkeää saada juuri hänet mukaan. Aineen ja ajan messu on rakkauskirje maailmankaikkeudelle.”

Seuraavaksi maailmantähti lukuisien roolien takaa piti saada kiinni.

”Avasin sitten sähköpostilla aihetta ja aloin etsimään mahdollisia kontakteja jota kautta meilin voisi saada Stephenin edustajalle. Noin puolen vuoden kuluttua tärppäsi ja suunnattomaksi ilokseni aikamme aiheesta neuvoteltuamme Stephen suostui lähtemään mukaan projektiin. Muutaman kuukauden kuluttua hän lähetti minulle äänittämänsä luennan Eskon tekstistä. Tuntui surrealistiselta kun saimme äänitteen editoitua musiikkiin ja kuulla Stephenin ikonista ääntä osana teosta”, Porra hehkuttaa Facebook-tilillään.

Albumi Matter and Time julkaistaan 19. huhtikuuta, mutta nyt siitä on jo kuunneltavissa teoksen ensimmäinen osa, Beginning, jossa kuullaan niin ikään Fryn ääntä. Kuuntele Beginning alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia