Stephen Kingin suosituimmasta pienoisromaanista tv-sarja

17.9.2015 11:30

Uusia kauhu-tv-sarjoja nousee nykyään kuin tatteja sateella. On kuitenkin hieman yllättävää, että tällä hetkellä ainoat Stephen Kingin kirjoihin perustuvat tv-sarjat ovat Under the Dome, joka tosin koki hetki sitten loppunsa, sekä Haven. Tilanne tulee muuttumaan ensi vuonna, kun Kingin kirjoja ollaan kääntämässä televisioon oikein urakalla. Uusin tulokas on The Mist – Usva, josta tehtiin vuonna 2007 oikein passeli elokuvaversio.

Sitten ne huonommat uutiset. Tv-versio on Dimension Televisionin tuotos, ja tulevaa sarjaa varten aiotaan käyttää Kingin tarinaa pelkkänä ohjenuorana eikä varsinaisena lähteenä. Under the Domea seuranneet tietävät mitä tämä saattaa tarkoittaa. Yleensä kun tv-sarja hylkää alkuperäisen tarinan, lopputulos ei ole mitenkään mairitteleva.

Sarjan käsikirjoittaa tanskalainen Christian Torpe, joka on kirjoittanut Rita-nimisen draamasarjan Netflixille sekä useita muita projekteja. Uusi tarina kertoo siitä, kuinka usva saapuu erääseen pikkukaupunkiin ja sen asukkaat joutuvat keskelle omituisten otusten temmellyskenttää. Sarja sekoittaa keskenään kaupungin asukkaiden omaa psykologista kauhua ja yliluonnollisia elementtejä. Se kertoo siitä, kuinka asukkaat joutuvat taistelemaan omaa pahuutta vastaan, ja kuinka he yrittävät selviytyä mahdottomasta tilanteesta.

Ennen Usvaa ilmestyvät kuitenkin James Francon 22.11.63-tv-sarja, Tukikohdasta tehty uusi minisarja sekä huhuiltu Mr. Mercedes -sarja. Valkokankaan puolelle puuhastellaan Se-filmatisointia sekä Stephen Kingin ja poikansa Joe Hillin yhteisprojektia In the Tall Grass.

Kuva: The Mist – Usva

Lähde: Cinema Blend

(Episodi/NI)

Lisää luettavaa