Steven Spielberg kritisoi suoratoistopalveluja, jotka heittivät monet hänen ystävistään ”bussin alle” koronan aikana

Ohjaajalegenda puhuu, me kuuntelemme.

28.11.2022 23:30

Ohjaajalegenda Steven Spielberg antoi pitkän haastattelun New York Timesille. Haastattelussa hän muun muassa kritisoi sitä, kuinka striimauspalvelut ”heittivät elokuvantekijöitä bussin alle” koronapandemian takia.

”Pandemia loi striimauspalveluille mahdollisuuden nostaa tilaajamääriä ennätyksellisiin lukemiin ja samalla heittää muutamia parhaita elokuvantekijäystäviäni bussin alle, kun heidän elokuvilleen ei annettu elokuvateatteriensi-iltoja. Heille maksettiin ja elokuvat heitettiin tässä tapauksessa HBO Maxiin. Sitten kaikki alkoi muuttua.”

Spielberg uskoo, että vanhempi yleisö saattoi kokea olonsa helpottuneeksi, kun ei tarvinnut lähteä teatteriin. Hän kuitenkin uskoo, että vanhempikin yleisö teatteriin saapuessaan olisi taas muistanut sen hyvät puolet.

Baz Luhrmannin Elvis antoi Spielbergille toivoa paremmasta huomisesta. ”Ei ole epäilystäkään, etteikö isoilla jatko-osilla tai Marvel- ja DC-elokuvilla, Pixarilla ja joillain animaatioilla ja kauhuelokuvilla olisi vielä paikkaa yhteiskunnassa lipputulot huomioiden”, Spielberg ajattelee, mutta Elviksen 150 miljoonan dollarin menestys todisti, että aikuiselokuva jaksaa kiinnostaa.

”Minusta oli rohkaisevaa, että Elvis rikkoi 100 miljoonan lipputulot Yhdysvalloissa. Moni vanhempi kävi katsomassa elokuvan ja se antoi minulle toivoa, että ihmiset palaisivat elokuvateattereihin, kun pandemiasta tuli endemia. Uskon, että elokuvat palaavat. Todella uskon.”

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia