Steven Spielberg puolustelee sanomisiaan – Ei vihaakaan kireitä trikoita

Legendaarinen Steven Spielberg nosti pienimuotoisen äläkän muutama kuukausi sitten väittäessään supersankarielokuvien katoavan valkokankailta nopeasti. Elokuva-ala älähti ja moni iso nimi ilmaisi hämmennyksensä Spielbergin sanoista. Nyt Spielberg puolustelee sanomisiaan:

”Tehdään tämä selväksi, en todellakaan ennustanut elokuvateollisuuden luhistumista, vaan sitä, että jonain kesänä saamme kaksi tai kolme isoa supersankarielokuvaa päällekkäin. En tarkoittanut, että elokuvateollisuus loppuisi siihen. Tarkoitin vain sitä, että mielestäni supersankarielokuvilla ei ole yhtä pitää elinkaarta kuin vaikkapa länkkäreillä. Länkkärit säilyivät elinvoimaisina aina elokuvan synnystä 60-luvulle asti”, ohjaaja kertoo Vakoojien sillan pressitapahtumassa.

”Yritin myös sanoa, että nykyään on tilaa kaikenlaisille elokuville. Kaikelle löytyy katsojia. Vielä viisi vuotta sitten asia ei ollut näin. Nykyään pienimmätkin elokuvat löytävät yleisönsä”, Spielberg toteaa.

Ehkäpä ihmiset reagoivat hieman liian voimakkaasti Spielbergin juttuihin? Totta hän kuitenkin puhuu, sillä jos joku kesä tulee kaksi tai kolme supersankarileffaa päällekkäin, niin kyllähän siitä ähky tulee, ja se taas näkyy lipputuloissa – ja se taas voi jopa johtaa koko genren kuolemaan.

Kuva: Tom Hanks ja Steven Spielberg Vakoojien sillan kuvauksissa

Lähde: GamesRadar

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät jutut