Streamijätti vuotaa rahaa törkeällä tahdilla – onko syytä huoleen?

Sitä ei oikein kuvittelisi, että Netflix ja jättitappiot mahtuvat samaan lauseeseen, mutta niin se vain näyttäisi olevan.

Vaikka Netflixillä on hurja määrä tilaajia, on streamijättiläinen silti onnistunut tekemään hurjat velat. Netflixillä on huikeat 104 miljoonaa tilaajaa ympäri maailman, mutta samalla yhtiö on onnistunut ottamaan 20,54 miljardin verran lyhyt- ja pitkäaikaisia lainoja.

Tänä vuonna Netflixin odotetaan käyttävän vähintään 6 miljardia dollaria sisällön tuottamiseen. Nettotuototkin ovat tosin samalla kasvaneet. Tänä vuonna nettotuloja odotetaan olevan 2,5 miljardia dollaria, kun viime vuonna yhtiö tuotti 1,7 miljardia.

Yhtiön osake on noussut tänä vuonna 50 prosenttia. Jotkin sijoitusammattilaiset ovat kuitenkin sitä mieltä, että Netflixin kasvu ei voi tapahtua enää näin kovana jatkossa, vaan kupla on puhkeamassa. Yhtiö ei kuitenkaan tunnu olevan tilanteesta peloissaan, vaan katsoo tulevaisuusnäkymiään positiivisesti.

– Olemme sijoittaneet paljon, mutta saamme ne monen vuoden aikana palautuksina takaisin, kertoo Netflixin johtaja Reed Hastings L.A. Timesin haastattelussa.

– On ironista, että mitä nopeammin kasvamme, sitä nopeammin teemme myös alkuperäistuotantoa, joka taas houkuttelee lisää tuloja.

Asiat eivät kuitenkaan ole aivan niin iloisesti kuin yritys haluaa viestittää. Moni Netflix-sarja on vain lisensoitu streamipalveluun, eli Netflix joutuu maksamaan muun muassa Marvelille lisenssimaksuja. Netflix on myös menettänyt useamman hittisarjan oikeudet kilpaileville palveluille. Hulu niistä suurimpana.

Jotkut sijoitusammattilaiset varoittavatkin, että Netflixin osakkeen arvoa tulisi tarkistaa lähitulevaisuudessa, niin nopeasti yhtiö velkaantuu.

On hieman erikoista ajatella, että Netflix voisi koskaan joutua ongelmiin, mutta sellainenkin päivä saattaa vielä tulla.

Kuva: Daredevil

Lähde: Uproxx

Aiheeseen liittyvät jutut