Warner ravistelee DC:n sarjakuvauniversumin uuteen uskoon – saiko moni tuttu nimi potkut?

Koko tämän vuoden on huhuiltu DCEU:n tulevaisuudesta. Erityisesti Ben Affleckin osuudesta tuleviin leffoihin on puhuttu paljon. Nyt Warner Bros. -studio pistää ranttaliksi ja on laittamassa uusiksi koko palettia.

26.7.2017 00:23

Zack Snyder ja hänen tuottajavaimonsa Deborah ovat joko lähtemässä kokonaan pois DC Extended Universen kuvioista tai saavat huomattavasti pienemmän roolin tulevista leffoista. Snyderit ovat olleet pääarkkitehtejä koko DCEU:n synnyssä, joten muutos tulee olemaan suuri.

Snydereiden tytär teki itsemurhan muutama kuukautta sitten, jolloin Warner siirsi päävastuun Justice Leaguen lisäkuvauksista Joss Whedonille. Justice Leagueen tehtiinkin yli 25 miljoonan dollarin lisäkuvaukset, joiden tarkoituksena on lisätä dialogia ja ”järkeä” koko leffaan.

Koska Zack ja Deborah ottivat etäisyyttä elokuvanteosta ja DCEU:sta, on vastuuta nyt siirretty muualle. Tämä on melko hyvä uutinen DCEU:n tulevaisuutta ajatellen, sillä Snyderin leffat ovat olleet erityisesti kriitikoiden mielestä todellisia floppeja. Batman v Supermania ja Suicide Squadia pidetään yleisesti ottaen melko surkeina sekä etenkin sekavina elokuvina.

Zackin nimi on vielä liitettynä Aquamaniin, Suicide Squad 2:een ja The Flash: Flashpointiin. Tosin pelkästään tuottajan roolissa. Saapa nähdä onko hän lopulta mukana näissä projekteissa.

Patty Jenkinsin ja Gal Gadotin Wonder Woman oli Warnerille kauan odotettu läpimurto. Siitä pitivät sekä katsojat että kriitikot. Vihdoinkin. Snyderin luoma metallinen, harmaa ja sinimusta maailma on nyt saanut iloa, toivoa ja sarjakuvamaista ilmettä. Siinä on myös koko DCEU:n tulevaisuus.

Geoff Johns nousi sarjakuvamaailmasta Warnerin DC-jaoston johtoon viime vuoden puolella. Hän alkoikin heti touhuta. Whedon, joka ohjaa myös Batgirlin, sai käsiinsä keskeneräisen Justice Leaguen, jota hän varmastikin keventää. Raporttien mukaan Snyderin toimintakohtaukset säilyvät, mutta kaikki muu on pistetty uusiksi.

Huikeiden Apinoiden planeettojen ohjaaja Matt Reeves nappasi taas Ben Affleckin The Batmanin itselleen. Ja nyt huhuillaan, että Affleckia ei välttämättä edes nähdä The Batmanissa, sillä Reeves pisti myös Affleckin kässärin täysin uusiksi. Flashin oma elokuva on tosiaan nimeltään Flashpoint. Flashpoint leikkii rinnakkaistodellisuuksilla ja vaihtoehtoisella historilla, joten se myös enteilee täydellistä DCEU:n reboottia, ja täten Affleckin lähtöä.

Kauhunero James Wan ohjaa Aquamanin. Wan tuo varmasti mukanaan aivan omanlaisen meiningin leffaansa.

Patty Jenkins taas ohjaa aivan täydellä varmuudella Wonder Woman 2:n. Onhan Wonder Woman DCEU:n menestynein leffa.

Mutta miten käy David Ayerin, Suicide Squadin luojan? Hän on viimeisten tietojen mukaan Harley Quinnin johtaman Gotham City Sirens -leffan puikoissa, mutta elokuvan buffia ei edes nähty viikonloppuna San Diegossa pidetyssä Comic-Conissa, vaikka kaikista muista leffoista nähtiin teasereita.

Onko siis myös Ayer saanut potkut?

Ayer ohjasi Netflixille upealta näyttävän scifi-fantasialeffa Brightin, josta hän tuntuu olevan innoissaan. Ehkä Ayer tekee jatkoa sille, eikä lähdekään luomaan Harley Quinnin tulevaisuutta?

Warnerilla ja DC:llä on tapahtumassa murros, kun vanhat tekijät saavat lähteä uusien tulokkaiden tieltä. Warner tarvitsee Wonder Womanin kaltaisia hittejä.

Lähde: Mashable, Nerdist

Lisää luettavaa