”Suomalainen elokuva elää kukoistuskauttaan” – Tanskalainen elokuvayhtiö rantautuu Suomeen

SFD:n tavoitteena on levittää Pohjoismaissa vuositasolla noin 15 elokuvaa.

8.2.2022 10:10

Suomessa on aloittamassa uusi pohjoismaisiin elokuviin erikoistunut elokuvien levitystoimisto, Scandinavian Film Distribution (SFD). Yhtiöllä on toimistot Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa, ja kukin organisaatio keskittyy oman maansa kotimaisen elokuvan levittämiseen.

SFD on tanskalaisomisteinen elokuvayhtiö, jota johtaa joukko elokuva-alan veteraaneja.

Suomen toimintoja ryhtyy vetämään pitkän linjan elokuva-ammattilainen Jojo Uimonen, joka on työskennellyt elokuva-alalla eri tehtävissä yli 20 vuotta.

Uimonen on toiminut elokuvalevityksen parissa Sandrew Metronome Distribution Finlandin ja SF Filmin palveluksessa, työskennellyt tuottajana Dionysos Filmsissä sekä toiminut luottamustehtävissä Espoo Ciné International Film Festivalin ja elokuvateatteri Kino Tapiolan hallituksissa.

Uimonen siirtyy Scandinavian Film Distributionin palvelukseen omasta elokuvien markkinointiin ja viestintään keskittyvästä yrityksestään.

SFD:n tavoitteena on levittää Pohjoismaissa vuositasolla noin 15 elokuvaa.

Yhtiön ensimmäinen suomalainen hankinta on J-P Valkeapään Espanjan aurinkorannikolle sijoittuva rikoselokuva Hetki lyö, joka saa ensi-iltansa Suomessa syksyllä 2022.

”Olemme äärimmäisen iloisia saadessamme käynnistää toimintamme kotimaisten elokuvantekijöiden kirkkaimpaan kärkeen kuuluvan J-P Valkeapään uutuudella. Suomalainen elokuva elää kukoistuskauttaan ja lähdemme innolla mukaan mahdollistamaan tulevia menestystarinoita.”, kommentoi Uimonen.

SFD:n toiminnan takana on pohjoismainen sijoitusrahasto Scandinavian Film Fund, joka keskittyy valtion tukemien pohjoismaisten pitkien elokuvien rahoitukseen ja levitykseen.

Lisää luettavaa