Suomalainen hittianimaatio saa jatkoa lokakuussa

3.2.2012 14:54

Suomalainen, vuonna 2008 ilmestynyt  Niko – lentäjän poika -animaatio saa jatkoa. Niko 2 –työnimellä kulkevan elokuvan kansainvälinen ennakkomyynti alkaa Berliinin elokuvajuhlilla helmikuussa. Ranskalainen BAC Films, joka levitti Ranskassa myös ensimmäisen Nikon, on jo ostanut uuden elokuvan levitysoikeudet. Ensimmäinen elokuva  sai Ranskan valkokankailla noin 650 000 katsojaa

Suomessa elokuvan tuottajat Petteri Pasanen ja Hannu Tuomainen palkittiin Jusseilla parhaasta elokuvasta sekä Tuomaisen lisäksi Marteinn Thorisson parhaasta käsikirjoituksesta.

Niko – lentäjän poika oli poikkeuksellisen haastava projekti sekä sisältönsä että tuotantonsa puolesta. Mutta kun näin lopputuloksen, oli se myös äärimmäisen palkitseva, eräänlainen dream-come-true kokemus. Ja kun oli elänyt päähenkilöiden kanssa synnytyksen, kasvun ja lopullisen kohtaamisen yleisön kanssa, niihin veijareihin kiintyi viiden vuoden aikana perinpohjaisesti. Oli väistämätöntä pohtia, mitä suuria mullistuksia Nikon elämässä saattaakaan tapahtua seuraavaksi, kertoo käsikirjoittaja-tuottaja Hannu Tuomainen.

Jatko-osan tuottavat Antti Haikala, Petteri Pasanen ja Hannu Tuomainen sekä käsikirjoittavat Hannu Tuomainen ja Marteinn Thorisson. Ohjaajana toimii Kari Juusonen. Myös 3D-versiona toteutettavan elokuvan budjetti on 7,3 miljoonaa euroa.

Niko – lentäjän pojan näki Suomessa elokuvateatterissa yli 236 000 katsojaa ja muualla maailmassa yhteensä yli 3 miljoonaa. Elokuva myi Suomessa DVD-julkaisuna platinaa eli yli 100 000 tallennetta.

Uuden elokuvan tarinassa nuori lentävä poro Niko on elänyt koko elämänsä äitinsä Oonan kanssa. Eräänä päivän Nikon palattua viikonloppureissulta isänsä ja Joulupukin Lentojoukkojen luota Oona kertoo uutisen; hän on tavannut poron nimeltä Lenni, joka muuttaa pienen poikansa Jonnin kanssa Nikon ja Oonan luokse.

Nikon on vaikea hyväksyä uutta rooliaan isoveljenä, ja asiaa pahentaa Jonnin suloisuus. Jonni on kuitenkin todella mukava ja jumaloi uutta isoveljeään. Nikolle Jonni on kuin kuka tahansa ärsyttävä pikkuveli. Leikin tiimellyksessä Jonni kuitenkin joutuu valkoisen suden kidnappaamaksi, ja Niko ystävineen lähtee salaiselle pelastusretkelle kotkien valtakuntaan. Siellä Niko saa kohdata kasvamisen, perheen ja ystävyyden hyvät puolet.

Niko 2 saa Suomen ensi-iltansa 12. lokakuuta 2012.

Lisää luettavaa