Suomalainen supersankarileffa saamassa jatkoa

Supersankarielokuva Rendelin jatko-osan kuvaukset ovat käynnistymässä Kainuussa syyskuussa.

Suomessa vuonna 2017 ensi-illassa ollut ja maailmallakin kiertänyt Rendel on saamassa jatko-osan. Rendel perustuu mikkeliläisen Jesse Haajan luomaan, synkässä tulevaisuudessa elävään sarjakuvahahmoon, joka taistelee VALA-rikollisjärjestöä vastaan.

Rendel 2-supersankarielokuvan nimiroolissa jatkaa Kris Gummerus ja pääpahiksen rooliin saapuu brittiläinen Sean Cronin. Cronin on nähty aiemmin sivurooleissa muun muassa elokuvissa Mission: Impossible – Rogue Nation ja Ihmeotukset ja niiden olinpaikat.. Muita ulkomaalaisvahvistuksia näyttelijäkaartissa ovat australialainen Kaitlyn Boyé sekä brittiläinen lapsitähti Jonah Paull. Suomalaisista näyttelijöistä elokuvassa nähdään Gummeruksen lisäksi Tero Salenius ja Minna Nevanoja.

Rendelin ohjaaja Jesse Haaja kertoo:
– Tottakai olen hemmetin innoissani päästä tekemään töitä tämän porukan kanssa! On ollut mielenkiintoista ja hauskaa luoda uusia hahmoja uusien ihmisten kanssa. Se että voidaan luoda hyvä supersankaritarina, niin tarvitaan paha pahis ja Sean on siihen kuin nakutettu. Smileyn hahmoa on rakennettu pitkään ja kun saimme Seanin mukaan, niin palaset loksahtivat kivasti paikalleen. Tästä tulee hauskaa.”

Jatko-osaa suunnataan kansainvälisille markkinoille, joten se tehdään suoraan englanninkieliseksi. Elokuvan on käsikirjoittanut etenkin ääninäyttelyohjauksistaan tunnettu Pekka Lehtosaari ja tuotannosta vastaavat muun muassa Miika J. Norvanto, Timo Puustinen ja Michael Hall. Rendel 2-elokuvan kuvaukset alkavat syyskuun alussa Kainuussa ja sitä kuvataan myös Jyväskylän seudulla. Kuvaukset kestävät lokakuun loppupuolelle saakka.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut