Suomalaiselokuville palkintoja Saksasta – Tytöt juhlivat Lyypekissä!

Onnittelemme!

9.11.2022 20:00

Saksalainen elokuvafestivaali on erikoistunut pohjoismaiseen elokuvaan. Tänä vuonna 64. kertaa järjestetty Nordische Filmtage Lübeck jakoi palkintonsa viime viikonloppuna.

Susanna Helken ohjaama ja Anna-Mari Kähärän säveltämä dokumentaarinen lauluelokuva Armotonta menoa – hoivatyön lauluja sai dokumenttielokuvien sarjan pääpalkinnon.

Ammattiliittojen edustajista koostuvan tuomariston myöntämä 5000 euron palkinto annetaan elokuvalle, joka käsittelee yhteiskunnallisesti tärkeää aihetta.

Raadin perusteluissa todettiin: ”Elokuva näyttää meille, ettei voitontavoittelu saisi koskaan olla etusijalla silloin, kun kyseessä on vanhenemisen arvokkuus ja elämän loppu”.

Alli Haapasalon ohjaama Tytöt tytöt tytöt vei sekä lasten- ja nuorten elokuvien pääpalkinnon että nuorisotuomariston palkinnon, jotka ovat molemmat arvoltaan 5000 euroa. Palkintoja oli noutamassa Lyypekissä elokuvan kuvaaja Jarmo Kiuru.

Daniela Hakulisen ja Ilona Ahdin käsikirjoittama elokuva tavoittelee parhaillaan Oscar-ehdokkuutta ja on myös shortlistattuna Euroopan elokuva-akatemian palkintoihin.

Kaksi suomalaiselokuvaa sai kunniamaininnat: Mikko Myllylahden Metsurin tarinan kunniamaininta tuli kirkon Interfilm Church Prize -tuomaristolta. Iiti Yli-Harjan animaation Blush – An Extraordinary Voyage kunniamaininta tuli lyhytelokuvasarjassa.

Elokuvasäätiön tukema ja suomalaisen tuotantoyhtiö Bufon osatuottama ruotsalaiselokuva Boy From Heaven sai festivaalin pääpalkinnon NDR Film Prizen sekä Interfilm Church Prizen. Elokuvan on ohjannut Tarik Saleh.

Lisää luettavaa