Suomalaista yliluonnollisuudella höystettyä perhedraamaa tehtiin 9 vuotta, 30 eri maassa – katso jännittävä traileri

Nyt on luvassa erikoista suomalaiselokuvaa.

Poissa-elokuvaa tehtiin yhdeksän vuoden ajan, joista kolmen vuoden aikana sitä kuvattiin 30 maassa, kuudella eri mantereella. Kyseessä on paitsi tuotantonsa, myös juonensa osalta ainutlaatuinen suomalaiselokuva, sillä Poissa on yliluonnollisella piirteellä höystettyä perhedraamaa.

Kiteeläinen perheenisä Matti (Panu Tuomikko) tuntee oravanpyörässä kasvavaa vapaudenkaipuuta ja haluaa pois arjen pyörityksestä. Yllättäen toive mystisesti toteutuukin, sillä hän alkaa teleporttailla ympäri maailmaa. Uusi kyky ei ole kuitenkaan aivan hallittavissa, joten se vaikuttaa monin tavoin Matin vaimoon (Eeva Putro) ja heidän pieneen tyttäreensä (Julia Hemmilä). Sivuosissa nähdään muun muassa Tommi Korpela, Minka Kuustonen, Jon-Jon Geitel ja Jarkko Niemi.

Elokuva perustuu Avi Heikkilän samannimiseen novelliin ja sen ohjaajana on kokopitkän elokuvan parissa debytoiva Arttu Haglund.

Poissa sai maailmanensi-iltansa kesäkuussa Sodankylän elokuvajuhlilla ja sitä esitetään syyskuussa Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalilla. Elokuvateattereihin ympäri maan Poissa saapuu 29.11.2019. Katso vauhdikas traileri alta.

YouTube video