Suomalaistoimittajat ihmeissään Angry Birds -elokuvasta: ”Soldiers of Odin -fantasiaa”, ”Pervoilua”, ”Omituinen tapaus”

Rovio-peliyhtiön tuottama Angry Birds -elokuva tulee teattereihin perjantaina 13. toukokuuta. 3D-animaatio esitettiin tiistaina aamupäivällä lehdistölle suomeksi dubattuna. Tässä Episodin toimituksen ensikommentit.

10.5.2016 13:20

Jouni Vikman:
”Jotain suomalaisuutta jäi kaipaamaan edes muodon vuoksi. Nyt elokuva ei mitenkään erotu Disney/Pixarin ulkopuolisen jenkkianimaation massasta, paitsi, että lapsille suunnatun tuotteen aikuiset populaarikulttuuriviitteet on eurooppalaisittain korvattu pervovitseillä.”

Jesse Huusari:
”Kolme ja puoli miljoonaa erilaista viittausta olivat varmasti tekijöiden mielestä erittäin hauskoja silmäniskuja joka suuntaan, mutta sen ajan jos olisi käyttänyt elokuvan hiomiseen olisi lopputulos ollut varmasti huomattavasti silmäniskuja kiinnostavampi. Hirvittävä äänimaailma onnistui lahjakkaasti tuhoamaan sen mitä varsin onnistunut ulkonäkö melkein elokuvassa pelasti.”

Hannu Liekso:
”Angry Birds -elokuva on hienosti animoitu, vauhdikas ja hauska. Tuotannollisesti se ei häviä yhtään suurille Pixareille ja muille. Vitsit ovat hauskoja, joten aikuinenkin jaksaa istua elokuvan läpi. Tarinallisesti se ei tarjoa mitään uutta ja hahmojen tyypitykset ovat stereotyyppiset. Mahtaako tällä itse peli nousta uuteen lentoon.”

Heli Metsätähti:
”Angry Birds on houkuttelevan värikäs pussillinen meluisia kliseitä. Pitkästä aikaa animaatioelokuvassa naurattavat enemmän lapsikatsojia varten tehtaillut mätkähdykset kuin aikuisille nikkaroidut vitsit.”

Anton Vanha-Majamaa:
”Angry Birds -elokuva on hauska ja näyttää hirveän hyvältä. Animaatiossa erityisesti possujen vihreänä hyllyvä ihra viehättää. Tarina on kuin Soldiers of Odinin fantasiaa ja pahimman luokan Eurabia-propagandaa.”

Jussi Huhtala:
”Sian näköiset parrakkaat ulkomaalaiset tulee ja vie meidän munat! Jos haluaa nähdä leffan maahanmuuttovihamielisenä, niin se ei ole vaikeata. Tai sitten siinä vain erilaiset eläinhahmot sotivat keskenään ilman sen kummempia piilomerkityksiä, ja lopussa korostetaan perhearvoja ja yhteenkuuluvuutta. Upean näköistä ja hupaisaa menoa, mutta tarina on höyhenenkevyt ja herättää hieman hämmennystäkin.”

Niko Ikonen:
”Angry Birds on aika omituinen tapaus. Leffassa on nimittäin kohtalaisen pervojakin kohtauksia ollakseen lasten elokuva. Pervoiluja ei ole edes yritetty piilotella, vaan niitä tykitellään pikkulasten silmille tasaisena virtana. Paatunut toimittaja/setämieshän ei moisesta ole moksiskaan vaan nauraa pikkutuhmuuksille, mutta miten onkaan sen kymmenvuotiaan pikku Pertti-Liisan laita? Ei siinä, kyllä näin vauhdikasta kohellusta ja tuhoamista ne pikkuisetkin varmaan katselevat mielellään. Ihan kiva leffa, jonka ikävän huono suomidubbaus pyrkii aktiivisesti pilaamaan. Katsokaakin siis alkuperäinen versio jos vain on mahdollista. 3D on Angry Birdsissäkin pelkkä turhake.”

Lisää luettavaa