Suomen elokuvateattereissa pyörii harvinainen tapaus – Ennätyksiä rikkonut toimintaelokuva on vaihtoehto Hollywood-räiskinnälle

Bollywood valloittaa nyt myös Suomen!

31.1.2023 19:30

Intialainen menestyselokuva Pathaan on harvinainen tapaus.

Ohjaaja Siddharth Anandin vakoilutrilleri sai kansainvälisen ensi-iltansa 25. tammikuuta.  Näyttävä toimintaspektaakkeli julkaistiin samana päivänä myös Suomessa alkuperäisenä hindinkielisenä versiona ja englanninkielisin tekstityksin.

Hindinkielisiin, niin sanottuihin Bollywood-tuotantoihin lukeutuva Pathaan on löytänyt Suomessa mukavasti katsojia, kertoo elokuvaa levittävän FinBolly Moviesin tiedote.

Pathaan on tiedotteen mukaan ollut useita päiviä kymmenen suosituimman elokuvan joukossa Finnkinon teattereissa.

Elokuvaa on esitetty myös pienemmissä teattereissa kautta maan.

Pathaan sai ensimmäisen kuuden teatteripäivänsä aikana 2704 katsojaa, mikä teki siitä Suomen tähän asti menestyneimmän Bollywood-elokuvan.

Intialaisten elokuvien viime aikojen voittokulku maailmalla alkaa siis näkyä myös Suomessa. Parhaan alkuperäisen laulun Golden Globe -palkinnon ja Oscar-ehdokkuuden saanut RRR nousi elokuvafanien suosikiksi ja oli ennen Pathaania FinBollyn menestynein julkaisu Suomessa.

Intiassa Pathaan on ollut jättihitti, ja se on rikkonut useita hindinkielisten elokuvien lipunmyyntiennätyksiä myös Pohjois-Amerikassa ja muualla Intian ulkopuolella.

Lue myös: ”Maailman odotetuimpiin kuuluva leffa” tuotiin Suomen teattereihin vähin äänin – Harva edes tietää elokuvan olemassaolosta

Pathaan pyörii edelleen Suomen valkokankailla. Tsekkaa räjähtävä traileri alta.

Lisää luettavaa