”Maailman odotetuimpiin kuuluva leffa” tuotiin Suomen teattereihin vähin äänin – Harva edes tietää elokuvan olemassaolosta

Tietäjät tietää.

Historiallinen toimintadraama RRR on yksi kaikkien aikojen suurimpia intialaisen elokuvatuotannon hittejä. Intialainen uutuuselokuva on kerännyt kovia lipputuloja myös kotimaansa ulkopuolella.

S.S. Rajamoulin ohjaama RRR sijoittuu 1920-luvulle ja kertoo kahden vallankumouksellisen taistelusta brittiläisen imperiumin hallitsemassa Intiassa.

RRR on Tollywoodin eli Intian telugunkielisen elokuvateollisuuden tuotanto, kun taas monille tutumpi termi Bollywood tarkoittaa hindinkielistä intialaista elokuvaa, jota tuotetaan Mumbaissa.

RRR oli koko maailman ykköselokuva viikonloppuna 25.–27.3. Elokuva on tuottanut jo 124 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti.

Pohjois-Amerikassa RRR oli ensi-iltaviikonloppunsa kolmanneksi katsotuin ja teki 9,5 miljoonan dollarin avaustuloksen. Se on todella kova saavutus intialaiselle elokuvalle, sillä jenkkiyleisö ei yleensä ryntää katsomaan vieraskielisiä elokuvia.

Suomessa elokuvasta ei ole mediassa kirjoitettu, ja useimmille suomalaisille RRR on tuntematon elokuvatapaus, vaikka se pyörii Helsingissä Finnkinon teatterissa. Elokuvaa on esitetty Tennispalatsissa erikoisnäytöksissä, joissa se on tekstitetty englanniksi.

Elokuvalla ei ole Suomessa virallista ensi-iltaa, eikä siitä ole järjestetty lehdistönäytöksiä.

Asiasta perillä olevat elokuvafanit ovat elokuvan kuitenkin löytäneet. Elokuvasta on käyty vilkasta keskustelua Twitterissä ja Facebookissa.


RRR:n voi vielä nähdä ainakin keskiviikkona ja torstaina Tennispalatsissa.

Elokuvaa levittää Suomessa FinBolly Movies, jonka Facebook-sivuilta löytyy lisätietoa paitsi RRR-elokuvan näytöksistä myös muista intialaisista elokuvista, joita voi Suomessa nähdä.