Suomenlinnasta Valkoiseen helvettiin – National Geographicin sarjassa matkustetaan ympäri Suomea

Eurooppa ylhäältä päin on kansainvälinen dokumenttisarja, jossa Euroopan maat näyttäytyvät ennennäkemättömistä kuvakulmista. Sarjan toinen kausi starttaa Suomi-jaksolla 28. helmikuuta.

National Geographic -televisiokanavan dokumenttisarja Eurooppa ylhäältä päin (Europe From Above) vie katsojan matkalle maanosan eri kolkkiin ja niiden historiaan, kulttuuriin, kaupunkeihin ja luonnonihmeisiin. Kohteisiin tutustutaan paitsi runsaiden ilmakuvien, myös kiehtovien faktatietojen ja henkilötarinoiden kautta.

– Kun tarinoita kerrotaan ihmisten kautta, niihin tulee kosketuspintaa. Ilmakuvat puolestaan tuovat sarjaan aivan omanlaisensa elementin. Ilmasta käsin katsominen tuo aivan uusia ulottuvuuksia tuttuihin ja arkipäiväisinäkin pitämiimme asioihin ja tekee niistä kiehtovia, kertoo sarjan tuottaja Mark Bridge tiedotteessa.

Kauden avauksessa matkustetaan ympäri Suomea. Jaksossa seurataan rahtialuksen matkaa kohti Tornion satamaa, kurkistetaan poronhoidon arkeen Kilpisjärvellä, lasketaan saimaannorppia Saimaan aalloille ja todistetaan alusten laskua mereen Suomenlinnan kuivatelakalla. Myös Helsingin keskusta nähdään aivan uudesta näkökulmasta, kun seurataan ”Banaanin” eli keltaisen huoltovaunun kulkua kaupungin halki ja noustaan Kauppatorin maailmanpyörän saunagondolin kyytiin. Lisäksi jaksossa tutustutaan tukinuittoon ja päästään Saaristomeren Tutkimuslaitoksen aluksen kyytiin ottamaan levänäytteitä Turun saaristossa sekä hurjastelemaan Valkoiseen helvettiin eli talvirenkaiden testiradalle Ivaloon.

– Eurooppa ylhäältä päin on ollut menestys, ja olemme innoissamme, että saamme heti toisen kauden starttiin Suomen mukaan. Sarjan tuotanto vietti paljon aikaa löytääkseen kerrottavaksi tuoreita ja kiinnostavia tarinoita jokaisesta mukaan valitusta maasta. Ensimmäisessä jaksossa on paljon uutta ja yllättävää myös suomalaiselle katsojalle, kertoo National Geographic TV:n kanavajohtaja Elina Mustelin.

Toisella kaudella vieraillaan Suomen lisäksi Ruotsissa, Ranskassa, Turkissa, Unkarissa ja Kreikassa.

Eurooppa ylhäältä päin -dokumenttisarjan uusi kausi alkaa Suomi-jaksolla sunnuntaina 28.2.2021 klo 21.00 National Geographic tv-kanavalla.

Katso alta Suomi-jakson traileri.