Suoratoistopalvelut eivät vähennä leffateatterissa käyntiä ainakaan Yhdysvalloissa

13-17-vuotiaat käyvät teatterissa 7.3 kertaa vuodessa ja käyttävät myös eniten aikaa suoratoistopalveluiden äärellä.

Vievätkö lukuisat elokuvia ja tv-sarjoja tarjoavat suoratoistopalvelut elokuvateattereiden asiakkaat? Eivät, mikäli Yhdysvalloissa tehtyä uutta tutkimusta on uskominen.

National Association of Theater Ownersin tilaama tutkimus selvitti, kuinka moni ihminen valitsee jättää teatteriin menemisen väliin ja suosii kotona striimaamista. Lopputuloksesta voidaan päätellä, että leffafanit katsovat elokuvia – olivat ne sitten teatterissa tai suoratoistopalvelussa.

2500 ihmistä jututtanut tutkimus paljastaa, että eniten elokuvateatterissa käyvät samat ihmiset, jotka katsovat myös eniten ohjelmia suoratoistopalveluista. Sama pätee myös toisinpäin: ihmiset jotka käyvät vähiten teatterissa, striimaavat myös vähemmän.

80% tutkimukseen osallistuneista oli käynyt elokuvateatterissa viimeisen 12 kuukauden aikana. Ihmiset, jotka olivat katsoneet yhdeksän tai useamman elokuvan teatterissa, kertoivat striimaavansa sisältöä noin 11 tuntia tai enemmän viikossa. Ne, jotka olivat käyneet teatterissa vain kerran tai kaksi viimeisen vuoden aikana, striimasivat noin 7 tuntia viikossa. 50% ihmisistä, jotka eivät viimeisen vuoden aikana ole lainkaan käyneet leffateatterissa, jättää myös suoratoistopalvelut väliin.

18-37-vuotiaat ovat ne, joita elokuvateattereiden pitäisi houkutella saleihin asti. Tutkimuksen mukaan tämän ikäryhmän ihmiset käyvät leffassa vain kuusi kertaa vuodessa, mikä on kaikista ikäryhmistä vähiten. Sen sijaan he viettävät kolmanneksi eniten aikaa striimaillen.

Lähde: The Playlist

Aiheeseen liittyvät jutut