Taide-elokuvien ongelma: niitä katsomalla voi päätyä huippufestivaalille

Suomi osallistuu ensimmäisenä Pohjoismaana European Film Challenge -yleisökilpailuun, jonka voittaja saa matkat, majoituksen ja festivaalipassin huippufestivaaleille

16.10.2018 16:12

European Film Challenge -kilpailun kautta voi voittaa pääsyn Berliinin, Cannesin ja Venetsian elokuvajuhlille. Tällä hetkellä mukana on kahdeksan eurooppalaista maata, joista jokaisesta valitaan yksi voittaja kolme kertaa vuodessa. Lisäksi jaossa on pienempiä palkintoja.

Suomi on siis mukana ensimmäistä kertaa vuoden 2019 kierroksella. Ensimmäisen kisan voittaja pääsee helmikuisille Berliinin elokuvajuhlille, toinen kilpailu vie voittajan Cannesiin ja kolmannen kisan voittaja pääsee Venetsian elokuvajuhlille elokuussa. Suomessa kilpailun järjestäjä on Kino Tapiola.

– Kilpailun tavoite on nostaa eurooppalaista elokuvaa kepeällä ja osallistavalla tavalla, toteaa Hannele Pellinen, Suomen European Film Challenge -kampanjan koordinaattori ja Kino Tapiolan teatteripäällikkö.

Kilpailussa kerätään pisteitä katsomalla elokuvateattereissa, tv:stä tai suoratoistopalvelusta suosituselokuvia, joiden tuotantomaista ainakin yksi on eurooppalainen ja houkuttelemalla mukaan kavereita. Ensimmäinen suosituselokuva on Oscar-palkitun puolalaisohjaaja Pawel Pawlikowskin (Ida) 26. lokakuuta teattereihin saapuva uutuus Cold War, kylmän sodan aikaiseen Puolaan sijoittuva rakkaustarina. Muut suosituselokuvat julkistetaan myöhemmin syksyllä.

– Osallistuja saa pisteitä kymmenestä eurooppalaisesta elokuvasta, jotka hän katsoo 14.10.–10.12.2018 välisenä aikana, Pellinen selostaa sääntöjä.

– Kisa toteutetaan Europeanfilmchallenge.eu-sivustolla ja sosiaalisessa mediassa #europeanfilmchallenge-tunnistetta käyttäen. Kun elokuvan katsoo esimerkiksi Kinot.fi-sivuston korttelikinoissa, elokuvafestivaaleilla tai kertoo kilpailusta kaverille ja saa tämän houkuteltua mukaan, luvassa on lisäpisteitä.

Ensimmäinen eurooppalainen elokuvahaaste jatkuu 10. joulukuuta, ja välittömästi sen jälkeen julkistetaan Berliinin helmikuisten elokuvajuhlien suomalainen VIP-matkan voittaja.

Lisätiedot ja kilpailun säännöt: https://www.kinotapiola.fi/fi/tietoakavijalle/europeanfilmchallenge

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia