Suosittu kauhuelokuvien sarja sai jo neljännen osan – Tätä ei meillä nähty elokuvateattereissa

Suosittu kauhuelokuvasarja ei ole enää niinkään kauhua kuin toimintaa ja jännitystä.

7.12.2018 09:31

The First Purge on jo neljäs Puhdistus-elokuvasarjan osa, mutta kysyntää riittää, sillä elokuva tuotti elokuvateatterikierroksellaan enemmän kuin yksikään edeltäjänsä. Se on myös sarjan ensimmäinen osa, jota sarjan luoja James DeMonaco ei ole käsikirjoittamisen lisäksi itse ohjannut.

Suomessa The First Purge jäi vaille teatterilevitystä ja ilmestyi suoraan dvd:nä ja blu-rayna.

Kuten elokuvan nimestä voi jo päätellä, kyseessä on elokuvasarjan esiosa, joka kertoo ensimmäisestä puhdistuksesta Staten Islandilla New Yorkissa. Aiemmista elokuvista tuttua sosioekonomista kulmaa on viety kiinnostavasti syvemmälle, eikä enää ole vain kyse rikkaista puolustamassa itseään ökytaloissaan, vaan nyt puhdistus on viety keskelle köyhyyttä, ja puhdistamisesta on luvattu maksaa alueen köyhille asukkaille.

Puhdistus saa tästä johtuen jo nimenä uuden ulottuvuuden ja kyseessä on enemmän hallittu ihmiskoe kuin aiempien elokuvien raivonpurkaus.

Kiinnostava asetelma ei kuitenkaan kanna elokuvassa kovin pitkälle, sillä itse toimintaosuus on peruspuuduttavaa räiskintää, eikä todellisia jännitteitä pääse syntymään. Sarjan aiemmissa elokuvissa on ollut kauhuelokuvamaisia piirteitä, mutta The First Purgessa ne jäävät muutamaan pieneen säikyttelyyn.

Jesse Huusari

Tähdet ★★★

Lisää luettavaa