Suosittu koko perheen seikkailu saa jatkoa

Tulossa alkuvuodesta.

19.10.2022 10:00

Viime vuonna ilmestynyt lastenelokuva Pertsa ja Kilu saa jatkoa.

Taavi Vartian ohjaama Pertsa ja Kilu – Faaraon sormus ankkuroituu jälleen vahvasti Pertsan ja Kilun kotiseudulle Kotkaan, minkä lisäksi kuvauksia oli Lapissa, pääkaupunkiseudulla, merellä ja ilmassa. Elokuvaa kuvattiin myös Kreikassa, missä kuvauspaikkana toimi muun muassa aktiivisen tulivuoren kraateri. Kuvauspaikkojen kirjo antaa esimakua seikkailun laajuudesta.

”Koen jälleen itseni etuoikeutetuksi, kun olen saanut heittäytyä tähän suureen seikkailuun niin upean työryhmän ja valovoimaisten näyttelijöiden kanssa. Teimme yhdessä elokuvan, jonka uskomme tuovan katsojille elämyksen ikään tai kulttuuriin katsomatta. Seikkailu ja suuret tunteet eivät ole aikaan ja paikkaan sidottuja asioita. Ystävyys, urheus, rakkaus, kekseliäisyys, jännitys, ilo, suru ja oikeudenmukaisuus ovat ajattomia teemoja, ja olemme halunneet ladata niitä tähän kertomukseen”, Taavi Vartia kertoo tiedotteessa..

Viime vuonna ensi-iltansa saanut elokuva oli trilogian ensimmäinen osa, joka on myyty pariinkymmeneen maahan. Uudelle seikkailulle tekijät odottavat vielä suurempaa menestystä, ja kansainväliset mahdollisuudet on pidetty mielessä jo elokuvaa tehdessä.

Pertsan ja Kilun rooleissa näyttelevät Pauli Kesälä ja Leon Ruokola. Aikuisten rooleissa nähdään muun muassa Alina Tomnikov hyytävän pahiksen Annabella Pehkon roolissa sekä Hannes Suominen häntä jäljittävän rikosetsivä Paavolan roolissa. Pertsan ja Kilun vanhempia näyttelevät jälleen Anu Sinisalo ja Turkka Mastomäki sekä Elsa Saisio ja Ville Myllyrinne.

Veeti Kallio ja Joonas Vartia tekevät paluun kapteeni Ritavuorena ja Diileri-Jerenä. Kreikkalaiset näyttelijät Natalia Dragoumi, Ifigeneia Tzola, Giannis Zouganelis ja Stelios Dimopoulos liittyvät mukaan kaartiin.

Elokuva yhdistelee tapahtumia ja hahmoja kirjailija Väinö Riikkilän alkuperäisteoksista. Käsikirjoituksen on luonut Vartian kanssa hänen työparinsa Nina Linnovaara.

Pertsa ja Kilu – Faaraon sormus saa ensi-iltansa 20. tammikuuta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia