Suositun draamasarjan kestotähti joutui jättämään roolinsa rokotevastaisen mielipiteen takia

Yli 20 vuotta General Hospitalissa esiintynyt hahmo poistui.

23.11.2021 16:03

Ns. päiväsaippuoiden pitkäikäisimpiin jatkumoihin lukeutuva yhdysvaltalainen General Hospital (1963-) on menettänyt yhden vakiokasvoistaan. Näyttelijä Ingo Rademacherin tulkitsema Jasper ”Jax” Jacks on sanonut hyvästit vanhalle kullalleen ja katsojille sarjan tuoreimmalla kaudella.

Rademacher astui General Hospital -rooliinsa jo vuonna 1996, joten hän ehti näytellä Jaxia 25 vuotta. Loppu tälle tielle tuli näyttelijän jaettua transfobisen meemin sosiaalisessa mediassa ja esitettyä kärkevän mielipiteensä koronavirusrokotteisiin liittyen. General Hospitalin parissa työskentelevien on jatkossa oltava todistettavasti rokotettuja covid-19-virusta vastaan. Päätös tästä tehtiin tuotantoyhtiössä työturvallisuuden nimissä.

Koska Rademacher kieltäytyi rokotteesta ja julisti mm. taistelevansa lääketieteellisen vapauden puolesta, hänen hahmonsa kirjoitettiin ulos draamasarjasta. On silti olemassa pieni mahdollisuus sille, että Jax nähtäisiin sarjassa joskus tulevaisuudessa: hahmoa ei otettu sarjan 58. kauden jaksossa nr. 284 kirjaimellisesti hengiltä. Rademacherin sijasta Jaxia on esittänyt aiemmin lyhyesti myös Gideon Emery (Daredevil-sarja). Voi siis käydä niin, että näyttelijä korvataan myöhemmin toisella.

 

Lähteet: The Wrap, Deadline, Variety

Lisää luettavaa