Surmasiko tappajakarhu paimentytön? Suosikkikirjailijan romaani kääntyy tv-sarjaksi, joka on ensimmäinen laatuaan

Sarja sijoittuu Lapin maisemiin.

21.11.2022 12:45

Disney Plus tiedottaa, että kuusiosainen draamasarja Karhun keitto (Koka björn) on saanut vihreää valoa tuotannon käynnistämiselle.

Suoratoistopalvelun ensimmäinen pohjoismainen sarja perustuu palkitun ruotsalaiskirjailija Mikael Niemen samannimiseen menestysromaaniin, joka ilmestyi vuonna 2017. Like julkaisi kirjan suomeksi vuonna 2018.

Tarinan keskiössä ovat lestadiolaispastori sekä karannut saamelaispoika Jussi, joiden välille kehittyy syvä ystävyyssuhde heidän tutkiessaan odottamatonta murhamysteeriä.

Karhun keitto -sarjan tapahtumat sijoittuvat Tornionlaakson Kengiksen kylään vuoden 1852 kesällä. Katsojat pääsevät tutustumaan pohjoisen eeppisissä maisemissa juuri virkaansa astuvaan lestadiolaispastoriin perheineen. Pastori kokee hengellisen heräämisen, joka vaikuttaa syvästi sekä saamelaisiin että länsipohjalaisiin. Samoihin aikoihin suosta löydetään pienen paimentytön ruumis, ja pian kyläläiset lähtevät etsimään tappajakarhua, jonka uskotaan olevan uhka kylälle.

Niemi tunnetaan etenkin romaanista Populaarimusiikkia Vittulajänkältä, josta tehtiin elokuva vuonna 2004.

”Odotan ilolla ja innolla Karhun keitto -sarjan tuotantoa. On jännittävää nähdä saamelaispoika Jussin ja lestadioilaispastorin kamppailu Lapin maisemissa riehuvaa pahuutta vastaan. Tarina kertoo oveluudesta ja rohkeudesta, mutta myös ihmisen kaipauksesta sekä jumalalliseen että inhimilliseen rakkauteen”, Niemi kertoo tiedotteessa.

Karhun keitto –sarjan käsikirjoituksesta vastaa ruotsalaiskäsikirjoittaja Jesper Harrie (Blinded, Bonus Family, Sunny Side).

”Tavoitteenani ei ole pelkästään luoda historialliseen aikakauteen sijoittuvaa rikossarjaa, vaan myös vaikuttavaa draamaa. Varsinkin avainhenkilö Jussin hahmolle, joka etsii identiteettiään, kotiaan ja tulevaisuuttaan”, Harrie kommentoi.

Disneyn tilaaman sarjan tuotannosta vastaavat Miira Paasilinna, Martin Person ja Mia Welin Anagram Sweden -tuotantoyhtiöstä. Sarjan julkaisupäivä Disney Plussassa on vielä auki.

Lisää luettavaa