Suurenmoinen toimintafantasia-Kalevala tekeillä Suomen 100-vuotisjuhlavuodeksi – katso testosteronia tihkuva ÄIJÄVIDEO

18.3.2015 11:10

Tuottaja Ariyuki Suzuki etsii tällä hetkellä rahoitusta esituotantovaiheessa olevalle Iron Dangerille. Leffasta on tulossa miljoonaluokan projekti, ja kalleimpia kotimaisia elokuvia. Käsikirjoitus on jo työn alla ja leffalle ollaan luomassa kuvallista konseptia.

Iron Danger kuuluu Kalevalan kosmokseen, mutta se sijoitetaan ajattomaan ympäristöön. Fantasia ja toiminta sekoittuvat nykyaikaiseen teknologiaan, jotta nuorisokin saataisiin innostumaan kalevalaisesta runoudesta, veistelee Suzuki Keskisuomalaiselle antamassaan haastattelussa.

Vaikka Supercell ja Rovio olivat sponsoroimassa promovideota, niin peliyhtiöt eivät kuitenkaan lähde rahoittamaan kokopitkää elokuvaa. Rahoitusta haetaankin nyt yksityiseltä ja julkiselta sektorilta sekä kansainvälisestä yhteistyöstä. Joukkorahoituskaan ei ole poissuljettu idea.

Pelisuunnittelijat Sami Timonen sekä Lauri Konttori ohjaavat elokuvan, jonka ensi-illaksi suunnitellaan vuotta 2017. Hankkeesta puhutaan trilogiana: Kalevala on kuitenkin eeppisten tarinoiden loppumaton lähde.

Lähde: Keskisuomalainen

Kuva: Tuomas Korpi / Hiidenhirvi

(Episodi/NI)

Lisää luettavaa