Katastrofaalisen surkeat katsojaluvut – Anna Erikssonin elokuva ei kiinnosta suurta yleisöä

Luku on poikkeuksellisen alhainen.

26.9.2022 13:32

Anna Erikssonin ohjaama taide-elokuva W ei näytä kiinnostavan suomalaista elokuvayleisöä.

Perjantaina teattereihin tullut W sai viikonloppuna vain 167 katsojaa, eikä sillä päässyt 20 viikonlopun katsotuimman elokuvan listalle. Elokuvaa esitettiin 11 salissa.

Ykköstilalla jatkoi Mielensäpahoittaja Eskorttia etsimässä, joka nosti katsojalukunsa yli sataantuhanteen keräämällä kolmantena viikonloppuna reilut 14 000 katsojaa.

Uusista ensi-illoista parhaiten avasi niin ikään kotimainen elokuva, Kari Ketosen ohjaama Häät ennen hautajaisia. Sen viikonlopun saldoksi kertyi 12 693 katsojaa.

Erikssonin ohjaama W jatkaa hänen edellisen elokuvansa M perintöä. Eriksson vastaa elokuvan ohjauksesta ja käsikirjoituksesta sekä näyttelee elokuvassa. Hän on toiminut elokuvassa myös äänisuunnittelijana, lavastajana, leikkaajana, puvustajana ja musiikin tekijänä.

Eurooppa on elokuvassa kiinalaisten koukuttama alaston narkkari ja maailma tuhoutuu sen takia. Episodi antoi W:lle neljä tähteä. Elokuva on saanut runsaasti mediahuomiota muun muassa Ylen uutisissa ja Helsingin Sanomissa.

Suurta yleisöä ei Erikssonin elokuva kuitenkaan houkuttele, ja 167 katsojaa on harvinaisen vaatimaton tulos. Sitä voi pitää katastrofaalisen alhaisena. Jos siis W:n haluaa kankaalta nähdä, niin kannattaa se mennä pian katsomaan, sillä tyhjille saleille se ei kauaa pyöri.

Lähde: Suomen elokuvasäätiö

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa