Ja taas mennään! 90-luvun satiirinen kulttiscifileffa uusiksi

Ohjaaja Paul Verhoeven taitaa yhteiskuntakritiikkinsä. Ja satiirinsa. Ja mustan huumorinsa. Ei ihme, että tästäkin klassikosta ollaan nyt tekemässä uusioversio.

3.11.2016 21:10

Starship Troopers (1997) on terävän viiltävä yhteiskuntasatiiri fasistisesta ja militaristisesta ihmiskunnasta. Se on myös hauska ja voimakas scifi-toimintaleffa, jossa ihmiset taistelevat älykkäitä avaruuden ötököitä vastaan.

Uuden Starship Troopersin käsikirjoittavat Mark Swift ja Damian Shannon, jotka ovat kirjoittaneet tulevan Zac Efronin ja Dwayne ”The Rock” Johnsonin Baywatchin. Fast & Furious -tuottaja Neal H. Moritz tuottaa elokuvan Toby Jaffen kanssa, joka punnersi maailmaan Total Recallin uusioversion.

Starship Troopers perustuu Robert A. Heinleinin romaaniin. Verhoeven otti jotain kirjan teemoja ja muutti tarinan satiiriseksi näkökulmaksi fasismista ja militarismista. Verhoeven hyödynsi elokuvassaan muun muassa Natsi-Saksan propagandavideoita kuten Leni Riefenstahlin Triumph of the Williä. Pääosissa ovat Casper Van Dien, Denise Richards ja Neil Patrick Harris.

Elokuva sai myös useita luokattoman huonoja jatko-osia.

Columbia pictures on ilmoittanut, että he eivät niinkään tee uudelleenfilmatisointia Verhoevenin klassikosta, vaan haluavat ennemminkin palata Heinleinin alkuperäistarinaan. Ehkä näin on hyvä, sillä alkuperäisen elokuvan satiirista maailmankuvaa on luultavasti mahdoton edes yrittää kopioida.

Alla alkuperäisleffan traileri:

Lähde: The Hollywood Reporter

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia