Tähtien sodan John Boyega nauraa kliseelle: Shakespeare ei auta iskusotilaan roolissa

On yleistä, että näyttelijät hyödyntävät edellisiä kokemuksiaan ja klassisia hahmoja uusien hahmojen kenkiin astuessaan. Joskus he jäävätkin yhden roolin vangiksi, ja esittävät epäsuorasti samaa hahmoa jokaikisessä työprojektissaan.

Uutta Star Wars: The Force Awakens -elokuvaa tähdittävä John Boyega, 23, pyrkii kuitenkin luomaan mahdollisimman monipuolista uraa, jossa hän katsoo jokaista roolia tuorein silmin ja puhtaalta pöydältä. Suurta hilpeyttä aiheuttaakin ajatus esimerkiksi William Shakespearen näytelmähahmojen hyödyntämisestä Tähtien sodan sankareita valmistellessa, vaikka tämän 1600-luvulla syntyneiden teosten kaikuja sanotaan avaruussaagastakin löytyvän.

– Jos joku näyttelijä väittää, että aiemmin näyttelemästäni Otellon roolista voisi tuoda jotain iskusotilas Finnin rooliin, hän valehtelee, Boyega nauraa.

– Otello ja kumppanit ovat ihan ei maailmassa. He saavatkin minun puolestani pysytellä ihan omalla planeetallaan.

Boyega ei kuitenkaan kiellä, etteikö paluu teatterilavalle – myös Shakespearen pariin – voisi olla mahdollinen tulevaisuudessa, joskin tällä hetkellä mies on tyytyväinen elokuvatöiden parissa. Osasyy Boyegan Tähtien sota -rooliin olikin juuri tulevan elokuvan ja hahmon erilaisuus hänen aiempiin töihinsä verrattuna.

– Olin tehnyt niin paljon sydäntäsärkevää, merkityksellistä draamaa että halusin tehdä jotain hauskaa ja nauttia siitä. Ja no, Tähtien sota on Tähtien sota, John kertoo päätöksenteostaan Episodille.

(EPISODI/Melinda Sulkama, Lontoo)

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut