Taistelu maailman herruudesta jatkuu ja sarjan taso nousee

28.8.2014 19:00

Supernatural on sementöinyt paikkansa yliluonnollisia asioita käsittelevien tv-sarjojen historiassa.

Pienistä kauhutarinoista vuonna 2005 liikkeelle lähteneessä sarjassa on matkattu vuosien varrella niin Taivaaseen kuin Helvettiinkin, mutta sarjan keskiössä on aina pysynyt Winchesterin veljesten Deanin (Jensen Ackles) ja Samin (Jared Padalecki) välinen maanläheinen kemia.

Kahdeksannen kauden aluksi paetaan kiirastulesta ja taistelu maailman herruudesta jatkuu. Helvetin kuningas Crowley (Mark Sheppard) heittelee sarkastiseen tapaansa kapuloita rattaisiin ja enkeli Castielilla (Misha Collins) on haasteita taivaallisten joukkojen kanssa.

Kahden keskinkertaisen kauden jälkeen Supernaturalin kahdeksas kausi lähentelee taas tuttua tasoa. Elämää suuremmat tapahtumat ovat synkkiä, mutta mukana seuraava huumorin musta lanka tekee niistä nautittavan viihdyttäviä.

Ekstrana poistettuja kohtauksia, yhden jakson making of ja kaksi 20-minuuttista koostetta. Kahdessa jaksossa on mukana tekijöiden kommenttiraita. Perinteen mukaisesti faneille tarjoillaan myös hulvaton mokakooste.

Päivi Laajalahti

Sarja ★★★★
Ekstrat ★★★

Supernatural. Kausi 8. Yhdysvallat 2012–2013. Useita ohjaajia ja käsikirjoittajia. Pääosissa Jensen Ackles, Jared Padalecki, Misha Collins, Mark Sheppard. Ikäraja 16. Dvd. Julkaisupäivä 14.7.2014.

Lisää luettavaa