Tältä näyttää Applen ja Disneyn yhteistyö – ”Uudet virtuaalilasit ovat vallankumouksellinen alusta”

Applen virtuaalilasien julkistuksen yhteydessä ilmoitettiin yhteistyöstä Disneyn kanssa.

6.6.2023 10:30

Teknologiayhtiö Apple julkisti maanantaina uusia tietokonemallejaan. Tiedotustilaisuuden odotetuin uutinen oli kuitenkin julkistus uusista virtuaalilaseista.

Vision Pro -virtuaalilasien julkistuksen yhteydessä ilmoitettiin uudesta yhteistyöstä Disney-yhtiön kanssa.

Disney-yhtiön toimitusjohtaja Bob Iger kertoi WDDC3-tapahtumassa, että Disney juhlistaa tänä vuonna 100-vuotista historiaansa, joka on aina sisältänyt innovatiivisia tarinankerronnallisia ratkaisuja.

Iger ilmaisi vahvan uskonsa siihen, että Applen Vision Pro -virtuaalilasit ovat vallankumouksellinen alusta, joka muuttaa Disneyn visiot todellisuudeksi.

Iger esitteli koostevideon, jolla näytettiin ensivilkaisu laajennetun todellisuuden sovelluksista, joita on kehitetty Disney Plussalle sekä ESPN-urhelulukanavalle, National Geographicille ja Disneylandille.

Samalla ilmoitettiin, että alustalle optimoitu Disney Plus -sovellus on saatavilla Vision Prolle heti, kun laitteen toimitukset alkavat.

Vision Pro -lasien hinta on Yhdysvalloissa noin 3500 dollaria, mikä tekee euroissa lähes saman verran, joten mistään massatuotteesta ei ole kyse. Vielä ei ole tietoa, milloin laitteita saa Suomesta.

Katso video alta.

Lisää luettavaa