Tämä elokuva pilasi Steven Spielbergin ja Tom Cruisen ystävyyden – Kumppanuus päättyi noloon tilanteeseen

IMDb-arvosana 6,5.

Vuonna 2005 valmistunut Maailmojen sota on moneen kertaan filmattu tarina. Elokuva perustuu H. G. Wellsin tieteisromaaniin, joka kuvaa marsilaisten hyökkäystä maapallolle. Avaruusolioiden tavoitteena on hävittää koko ihmisrotu ja ottaa planeetta omaan käyttöönsä.

Tom Cruise on Maailmojen sodassa tavallinen jokamies Ray Ferrier. Rayn elämä ei ole järjestyksessä: hän on muuttunut sulkeutuneeksi ja vieraantunut vähin erin perheestään.

Marsilaisten odottamaton hyökkäys maapallolle muuttaa Rayn tilanteen täysin: hänen on opittava uudelleen ottamaan vastuu myös muista ja suojeltava lapsiaan uhkaavalta vaaralta samanaikaisesti kuin marsilaisten sotakoneisto tekee tuhojaan ympärillä.

Elokuvan ohjannut Steven Spielberg on aiemminkin käsitellyt elokuvissaan kontakteja avaruusolentoihin. Kolmannen asteen yhteyden ja E.T:n ystävälliset muukalaiset ovat tällä kertaa vaihtuneet ilkeisiin, tuhoa tuottaviin ulkoavaruuden olentoihin.

Maailmojen sota tunnetaan elokuvana, joka aiheutti pahan särön Spielbergin ja Cruisen ystävyyteen. Spielberg ja Cruise olivat tehneet muutamaa vuotta aiemmin kiittävän vastaanoton saaneen elokuvan Minority Report, ja Maailmojen sota oli molemmille mieluinen uusi yhteistyö.

Tarina ei kuitenkaan päättynyt tällä kertaa hyvin.

Maailmojen sodan kuvausten jälkeen Spielbergillä oli kiire jälkituotannon kanssa, joten hän joutui perumaan esiintymisen Oprah Winfreyn ohjelmassa, jossa Spielbergin ja Cruisen piti yhdessä kertoa elokuvasta.

Päätähti meni ohjelmaan yksin. Juuri siinä jaksossa Cruise pomppi sohvalla hullun lailla tunnustaen rakkauttaan Katie Holmesiin. Sohvaepisodi teki Cruisesta naurun aiheen, ja Spielbergin mielestä elokuva sai Cruisen hölmön käytöksen takia negatiivista julkisuutta.

Maailmojen sota sai Episodin arviossa neljä tähteä. Elokuva on tällä hetkellä katsottavissa ainakin seuraavissa suoratoistopalveluissa: Netflix, Elisa Viihde Viaplay, Ruutu+, C More, Paramount+.

Katso Tompan sohvaepisodi alta.

YouTube video