Tämä leffa tulee nappaamaan parhaan elokuvan Oscarin, jos vanhat merkit pitävät paikkansa

On useita keinoja yrittää povata tulevaa. Tällä kertaa ei ennusteta kuitenkaan taivaankappaleista tai eläinten sisälmyksistä, vaan tilastoista.

Säästämissivusto Cuponation on tehnyt tutkimuksen takavuosien parhaan elokuvan Oscarilla palkituista leffoista. Tutkimuksen loppupäätelmänä tämän vuoden voittajaksi kruunataan… Rumpupärinää… La La Land!

Tutkimuksessa vertailtiin kaikkia 88:aa vuosien 1928 ja 2015 välisenä aikana parhaan elokuvan kategoriassa palkittua leffaa. Siinä otettiin huomioon elokuvien tuotantokustannukset, tyylilaji, nimi, näyttelijät sekä elokuvan kesto.

Niiden valossa jazz-pianistista kertova moderni Hollywood-musikaali on tänä vuonna kaikkein selkein voittaja.

Oscars-finnish-1

Tutkimuksesta selvisi, että parhaan elokuvan tittelin pokanneet leffat maksavat keskimäärin runsaat 44 miljoonaa euroa. La La Landin arvioitu budjetti alittaa keskiverron huomattavasti, sillä sen lopulliseksi hinnaksi on arvioitu 30 miljoonaa.

Kaikkien aikojen kallein kullatun patsaan ansainnut elokuvan on James Cameronin Titanic vuodelta 1997. Se saatiin valkokankaalle lähes 285 miljoonalla eurolla.

Halvimmalla on päästy vuonna 1955, jolloin vaatimattoman vajaan kolmen miljoonan euron elokuva Marty kahmaisi palkinnon itselleen.

Kaikki luvut ovat suhteutettu inflaatioon.

Tilastollisesti voittajista suurin osa, eli 82 elokuvaa tutkimuksessa noteeratuista, on edustanut tyylilajiltaan draamaa. Suosittuja ovat olleet myös romanttiset- sekä elämäkertaelokuvat.

Tutkimuksessa otettiin jopa huomioon otsikoiden sanamäärät. Tilastojen valossa parhaaksi elokuvaksi valitaan todennäköisimmin kolme sanaa sisältävä nimike. La La Land on siis vahvoilla tämänkin kriteerin osalta.

Näyttelijöistä suurimman todennäköisyyden voittamiseen tuo Jack Nicholson tai Daniel-Day Lewis sekä vastanäyttelijänä Meryl Streep.

Parhaan elokuvan keskiarvoinen pituus on 2 tuntia ja 18 minuuttia. La La Land alittaa tämän keston kymmenellä minuutilla.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä järjestettävässä gaalassa nähdään, osuuko ennuste tällä kertaa oikeaan, vai lisätäänkö Oscareiden historiaan jälleen yksi poikkeus sääntöön.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut